USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.46 10.58

У Луцьку лейтенанта-колаборанта засудили до 12 років тюрми

Сьогодні 09:00
Колишній український лейтенант міліції пішов на службу до російських окупантів. Колаборанта з Луганської області в Луцьку засудили до 12 років ув’язнення. Захисник, якого чоловікові призначила держава, оскаржував вирок в апеляції.

Як тільки прийшли російські загарбники й окупували місто Кремінна на Луганщині, Володимир Лисенко став помічником голови адміністрації Кремінського району, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Позиціонуючи себе представником окупаційної влади, за допомогою російського телеканалу «РИА новости» здійснював викривлення подій російської агресії проти України шляхом підтримки дій окупаційної влади. Надав інтерв’ю для російської пресслужби народної міліції ЛНР, у ході якого позиціонував себе як представник окупаційної влади та від імені жителів тимчасово окупованої території міста Кремінна поширив неправдиву інформацію щодо позитивних настроїв народу України до окупаційної влади», – інформував суддя Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук.

Захисник Олександр Повх зазначив, що всі матеріали обвинувачення взято із сайтів: «Будь-яких прямих доказів про те, що мій клієнт зайняв посаду помічника, немає. Копії наказу про прийом його на цю посаду також у матеріалах справи немає. Якщо проаналізувати свідка, то він пояснив, що особисто Лисенка не знає, але чув, що він працює в міській раді. Він каже, що колись бачив його на мітингу, де той виступав, тому припускає, що він добровільно зайняв цю посаду».

Мовляв, невідомо, як чоловік опинився на посаді в окупантів.

«Можливо, він зайняв цю посаду під примусом чи в результаті інших крайніх обставин. Тому за доказами, які зібрані в справі, людину не можна засуджувати. До того ж кримінальне провадження слухали в спеціальному порядку без його участі. Він не міг висловитися», – сказав адвокат Олександр Повх.
Читати ще: Погодилась обійняти посаду судді у Ялті: волинянку судять за колабораціонізм

Прокурор зауважив, що доказів достатньо. Навіть зафіксували посадову інструкцію Лисенка в окупаційній владі. Свідок особисто бачив обвинуваченого.

«Особисто бачив, як останній під час роздачі гуманітарної допомоги представлявся помічником голови Кремінського району і давав інтерв’ю. Це свідчить про те, що останній добровільно обійняв вказану посаду», – сказав прокурор Сергій Зубань.

Колегія суддів вирішила позбавити Володимира Лисенка звання «лейтенант міліції», а вирок першої інстанції залишити без змін – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus