USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

У Луцьку пропонують встановити турнікетне огородження поруч із колишнім будинком культури

26 Серпня 2021 22:44
Задля безпеки пішоходів навпроти будинку на вулиці Ковельській, 56 у Луцьку хочуть встановити турнікетне огородження.

Про це стало відомо під час сесії Луцької міської ради.

Із запитом щодо встановлення турнікету, що обмежуватиме швидкість руху транспортних засобів навпроти культурно-мистецького центру «Красне» на вулиці Ковельській, звернулась до обранців громади та міського голови депутатка Алла Доманська.

Вона зазначила, що не задоволена відповіддю на депутатське звернення, озвучене під час попередньої сесії міської ради.

«Я просила встановити огородження пішохідного переходу напроти будинку на вулиці Ковельській, 56, у якому знаходиться культурно-мистецький центр «Красне», який часто проводить заходи на вулиці. У відповідь я отримала відмову, яка грунтується на тому, що схемою організації дорожнього руху на вулиці Ковельській встановлення турнікетного огородження та обмежувачів руху біля будинку № 56 не передбачили», – зазначила обраниця громади.

З її слів, як йдеться у результатах аналізу вулиці про стан аварійності, ділянка біля цього будинку не є небезпечно-аварійною, а місця концентрації ДТП на ній відсутні.

«Проте попередню огорожу, що була там встановлена раніше, демонтували внаслідок пошкодження через ДТП. Крім того, на цій ділянці присутній дорожній знак, який, згідно із ПДР, означає ділянку концентрації дорожньо-транспортних пригод. Якщо такі відмовки пишуть начальники департаментів, то, можливо, потрібно вивчати краще ситуацію на дорогах. Ми ж не повинні чекати, коли станеться нещасний випадок, щоб встановити цю огорожу», – наголосила Алла Доманська.

На це Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив, що знак «місце концентрації ДТП» відноситься до перехрестя вулиць Червоної Калини та Ковельської.

«Щодо встановлення огорожі, то ми розглянемо ваш запит повторно, але прошу звернути увагу й на те, що ми не можемо огородити всі вулиці парканами, бо є Правила дорожнього руху, тротуари, пішохідні зони, технічна смуга, і люди мусять розуміти, куди вони йдуть. Повторно розглянемо ваше прохання і постараємося встановити огорожу, враховуючи кількість людей, що відвідують ці заходи», – пообіцяв мер.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 27 Серпня 2021 13:15
Знак відноситься до перехрестя Червоного ХРЕСТА - Ковельської, а вул. Червоної калини знаходиться у іншій частині міста - до відома міського голови.
Анонім Показати IP 27 Серпня 2021 14:13
А чого стоять турніети на тротуарі по вулиці Червоного Хреста біля перукарні і біля банку? Чи законно вони там встановлені? Чи хтось забашляв, а влада закрила очі на їх встановлення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus