USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Луцьку хочуть перейменувати ще 7 вулиць

25 Серпня 2023 09:33
У Луцьку триває виважений процес декомунізації та дерусифікації назв вулиць.

Як повідомляє Луцька міська рада, 24 серпня відбулося чергове засідання комісії з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади.

Під час засідання ухвалено рішення про перейменування низки вулиць, назви яких пов’язані з радянською епохою.

Зокрема, вулицю Туполєва пропонують перейменувати на Андрія Мельника, Міліційну – на Пекарську, Челюскіна – на Просвітянську, Писаревського – на Олімпійську, Крилова – на Вальдемара П’ясецького, Романюка – на Спокійну, Тарасова – на Героїв-рятувальників.

Перейменування вулиці Щусєва на Любомира Гузара буде винесене на громадське обговорення.

Члени комісії також розглянули та підтримали пропозицію про перейменування вулиці Першотравневої у селі Жидичин. Її вирішили розділити на дві частини і назвати їх Пасічною та Романа Скіри.

Читати ще: Пушкіна, Грибоєдова, Станіславського: у Луцьку перейменували низку вулиць

За підсумками засідання комісії будуть підготовлені відповідні проєкти рішень, які розгляне сесія Луцької міської ради.

Остаточне рішення щодо перейменування вказаних вулиць прийматиме депутатський корпус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
тільки так Показати IP 25 Серпня 2023 10:53
Тільки Мельника. Нехай бандерівцям в носі закрутить.....
Сіроша Показати IP 25 Серпня 2023 12:45
Тільки за 10-15 років знову не перейменовуйте, кон'юнктурники
Колись Показати IP 25 Серпня 2023 12:49
Після жовтневого перевороту комуністи започаткували практику називати вулиці іменами видатних (з їхньої точки зору ) людей, але додавати назву професії, щоб малограмотні солдати і матроси знали - хто ця видатна людина. Наприклад - вулиця "композитора Петрова", чи вулиця "архітектора Сидорова". Ноу-хау часів сирисири прижилось і в наш час. В нас є вулиця "Архітектора Метельницького". Тепер всі знають - хто це за людина. Ось наше покоління знає і шанує Вальдемара П’ясецького - знаного краєзнавця і історика. А через 100 років можливо цього жителі Луцька не будуть знати. Пропоную в назві вулиці додавати професію до призвіща. Так всі будуть знати - хто за фахом був наш видатний земляк. Хотілось почути думку інших лучан.
Анонім до Колись Показати IP 25 Серпня 2023 18:00
в документах довга назва буде незручна
Місцеві Показати IP 25 Серпня 2023 15:51
А мені подобається ідея називати вулиці, особливо, коли це не центральні проспекти, нейтральними назвами: Сонячна, Тиха, Польова, Пекарська, Садова, Шкільна тощо Тоді і перейменовувати не доведеться і запамʼятати та й часом вимовити легше
Луцьк Показати IP 26 Серпня 2023 15:59
Гузар до Луцька має таке ж відношення, як Пітер Джексон до Нетфлікса. Чому б не назвати вулицю, замість Гузара, на честь князя Любарта, чи князя Володимира в кінці кінців?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus