USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Луцьку юні художники розмальовують екоторбинки, щоб допомогти дітям, які постраждали від війни

19 Липня 2022 06:45
Учні арт-студії «Світ творчих людей» створюють екоторбинки з авторськими малюнками. Виручені від продажу гроші підуть на підтримку дітей, які постраждали від війни.

Керівниця студії, луцька художниця Алла Харчук разом з учнями мають досвід уже не одного благодійного проекту. Вона розповідає: прагне, щоб діти розуміли, що творчість і добро – нерозривно зв’язані між собою.

«Дуже хочеться бути не лише педагогом, який вчить живопису. Хочу, щоб мої учні бачили, що мистецтво – це не лише про малювання. Творчість – це і про вміння робити добрі справи. Поки малюємо торбинки, спілкуємось з дітьми про те, що насправді є добром і навіщо його створювати у своєму житті. Дуже уважно слухаю відповіді і подумки дякую батькам за гарне виховання. Є такий вислів: поганий вчитель вчить, хороший показує, а найкращий надихає. Хочеться надихати дітей бути не лише художниками, але й бути людьми, які вміють любити, допомагати і підтримувати», – розповідає вона.
Читати ще: Луцька художниця продала картини, щоб допомогти бабусі, яка пекла хліб поміж руїн

Так з’явилась ідея розмальовувати екоторбинки і продавати їх, щоб допомогати іншим діткам. Кошти від продажу підуть на підтримку дітей, які постраждали від війни. Усі вироби – унікальні, на торбинках – авторські малюнки і вони створені в єдиному екземплярі. До слова, автори малюнків – не лише діти з Луцька, а й ті, хто був змушений приїхати сюди, утікаючи від війни.
«З учнями ми уже мали досвід соціальних проектів. Я шукала перевірені фонди і знайшла благодійний фонд dobro.ua. Усі торбинки – це малюнки моїх вихованців. До розпису долучились не лише лучани, але й діти, які є вимушено переселені в наше місто, які теж стали моїми учнями. «Мистецтво дітей для порятунку дітей». Така наша акція спільно із благодійним фондом», – додає Алла Харчук.

Читати ще: «А що мені намалювати, коли дуже страшно?» Луцька художниця кличе діток, які втекли від війни, на арт-терапію

Вартість торбинок 300-500 грн. Виготовлені з міцної тканини, мають розмір 27х35 см. Тканина має водовідштовхувальні властивості, а торбинка з неї може витримати вагу до 10 кг. Придбати екоторбинку, розмальовану вручну і долучитися до допомоги можна за посиланням https://dobro.ua/campaign/diti_dopomagaiut_ditiam/ .
Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus