USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.73

У Луцьку діти хворіють на COVID-19, але ситуація контрольована

23 Вересня 2022 19:13
Холодний вересень призвів до збільшення кількості застудних і вірусних захворювань серед дітей. У Луцькій міській дитячій поліклініці фіксують більше випадків захворювань на COVID-19.

Про це повідомила директорка медзакладу Оксана Лєщинська.

З її слів, із 1 до 31 серпня у дитячій поліклініці зроблено 195 швидких тестів на виявлення коронавірусної інфекції у дітей. Випадків інфікування – 19. Із 1 до 22 вересня проведено вже 369 тестів. Виявлено COVID-19 у 113 випадках.

«Однак рівень захворювань – не критичний і загалом ситуація значно краща, ніж торік. Вакцинація і знизила кількість хворих на COVID-19, і полегшила перебіг хвороби», – зазначила очільниця медзакладу.

Читати ще: В Україні дозволили COVID-вакцинацію дітям від 5 років

Вона наголосила: це не означає, що симптоми вірусної інфекції чи застуди можна ігнорувати.

«Навпаки! За перших ознак застуди чи ГРВІ зверніться до лікаря, ізолюйте дитину від зайвих контактів, уникайте масових скупчень, дотримуйтесь карантинних обмежень, не наражайте на небезпеку ні себе, ні інших», – нагадує Оксана Лєщинська і додає: у Луцькій міській дитячій поліклініці є всі умови для того, щоб зробити і швидкий тест на виявлення коронавірусної інфекції у дітей, і провести щеплення проти коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus