USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Луцьку діють бригади, які допомагають постраждалим від домашнього насильства

3 Вересня 2022 12:20
В обласному центрі Волині працюють дві мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які допомагають постраждалим від домашнього насильства та внутрішньо переміщеним особам. Вони і виїжджають на оперативні виклики, і провадять превентивну діяльність.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла керівниця мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства або насильства за ознакою статі Наталія Журавльова.

«У Луцьку наразі діє дві мобільні бригади при управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вони надають психологічну допомогу постраждалим від домашнього насильства. Однак наші мобільні бригади допомагають не лише людям, які постраждали від домашнього насильства, а й інформують та допомагають внутрішньо переміщеним особам, людям, які перебували за кордоном. Цим громадянам ми надаємо психологічну допомогу та вказуємо, куди звернутися, якщо виникають соціальні потреби», – каже вона.

Мобільні групи оперативно реагують на виклики, виїжджаючи на них протягом доби.

«У нас є екстрені кризові втручання, а також планові. Тобто це і превентивна діяльність. Ми попереджаємо людей про те, як діяти в ситуації, коли ви стали жертвою домашнього насильства, або якщо ви є свідком домашнього насильства. Бо є випадки, коли жертва не може заступитися за себе самостійно», – відзначає керівниця мобільної бригади.

Мобільні бригади працюють у Луцьку з кінця квітня.

«За чотири місяці є самостійні звернення, але здебільшого інформацію нам надає поліція, зокрема відділ протидії домашньому насильству, патрульна поліція та управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Тобто ми співпрацюємо з різними організаціями та отримуємо інформацію з різних джерел», – додає Наталія Журавльова.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus