USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку дах кіоску впав на перехожого. Власник МАФа заплатить штраф

14 Лютого 2023 18:51
МАФ у Луцьку ледь не вбив перехожого. Інцидент стався в суботу, 11 лютого. Чоловік проходив повз кіоск, розташований на проспекті Соборності, коли шматок конструкції впав йому на голову. Чоловіка госпіталізували.

Старший лучанин проходив повз кіоск, де у літню пору торгували морозивом. Частина конструкції зірвалася з даху і впала йому на голову, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Продавчиня із сусіднього кіоску розповіла, що цей МАФ не працює з літа.

«Приїхала поліція. Моя напарниця виходила на вулицю, давала свідчення. А цей кіоск пропрацював тільки кілька тижнів улітку», – сказала вона.

У швидкій повідомили, що чоловіка з ушкодженнями госпіталізували до Луцької міської лікарні.

«11 лютого о 12:59 надійшло звернення: на людину впав дах із магазину. Після прибуття бригади потерпілого було оглянуто і поставлено діагноз «Закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку». Чоловіка доправили до міської клінічної лікарні», – інформував завідувач центральної оперативної диспетчерської швидкої допомоги Станіслав Лінік.

У відділі архітектури та містобудування Луцької міської ради повідомили, що жодних дозволів і паспортів прив’язки на цей МАФ вони не видавали.

«Зараз ми не знаємо, хто встановив цю малу архітектурну форму. До нас ніхто не звертався по дозвіл на розміщення тимчасової споруди. Паспорт прив’язки не оформлювали. Якби було звернення, то, відповідно до чинних рішень міської ради, дозволи на встановлення тимчасових споруд надають на конкурентних засадах. Це аукціон. Той, хто погоджується платити більшу місячну плату, виграє і має право на встановлення.

Окрім того, є розроблені макети зовнішнього вигляду тимчасових споруд. І цей кіоск не відповідає затвердженому рішенню, тому такий об’єкт ми не можемо погоджувати», – прокоментував заступник керівника департаменту архітектури та містобудування Луцької міської ради Андрій Маруняк.
Як повідомили в департаменті економічної політики міськради, погодження на торгівлю для кіоску на проспекті Соборності таки було, але тільки тимчасове (на літній період), тож зараз воно недійсне і МАФ залишається тут незаконно.

Підприємець Дмитро Якимович зауважив, що про надзвичайну подію знає: «Усе заберемо, а з потерпілим усе врегульовано».

Своєю чергою, в департаменті муніципальної варти зазначили, що повідомлень про те, що цей МАФ стоїть там незаконно, до них не надходило. Але додали, що сконтактують із підприємцем, аби надати йому припис на добровільний демонтаж. Також підприємця чекає протокол про адмінправопорушення, за яке він має сплатити від 850 до 1700 гривень штрафу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Любі свині Показати IP 14 Лютого 2023 20:08
Ой. А як же ціла купа муніципалів пргавила таке? В іхні модні і дорогущі планшети хіба не занесена інформація про об‘єкти, які мають дозволи на встановлення? Чи треба ще десять мільйонів гривень на простеньке програмне забезпечення? Щось Юля геть розлінилась…. Чи металолом вже не тема?
Луцьк Показати IP 14 Лютого 2023 20:14
Ну, що перекоконались, як усе шито білими нитками ? Архітектура паспорт прив'язки не видавала, але департамент економічної політики дозвіл на торгівлю якимось чином, "бєзвозмєздно" всетаки видав ! Ті, хто має повноваження контролю - муніціпали, будінспекція літом ходять в чорних окулярах і самовільно встановлений кіоск , будучи засліплені, напевно сонцем, не бачили ! Права рука не знає, що робить ліва ! Мер на останній нараді задекларував необхідність трохи пошерстити чиновницьке болото - ото якраз і є поле для його діяльності ! А міська громада має шанс переконатись у правдивості його намірів !
скептик Показати IP 14 Лютого 2023 20:14
всі дозволи загубились в глибоких кишенях міських владців
Лучанин Показати IP 14 Лютого 2023 21:46
То, блін, вітер автобусні зупинки вітер перевертає і люди гинуть, то парапет з дев'ятого поверху на газон грохнувся, то дах кіоску на голову чоловіку впав, а в тих хто повинен згідно зі своїми прямими обов'язками займатися встановленням тих шпаківень на тротуарах та контролем за будівництвом і експлуатацією, видно, криша точно поїхала ! Бо в погоні за мздою наплювали на безпеку лучан ! Пане мер, робіть шось, бо точно на виборах свиню підсунуть !
Тутешній до Лучанин Показати IP 16 Лютого 2023 08:18
А він вам потрібен, хай бере порося та іде піл три чорти?!
007 Показати IP 14 Лютого 2023 23:34
Та тих кіосків розплодилося по цілому місту і за кожним стоїть як не депутат, то наближений до влади ! Тулять по цілому місту, як горбатого до стіни ! На Дубнівській - Метельницького впарили прямо на пішохідному переході, світлофор закриває, діти дорогу не можуть перейти і стоїть прямо у трикутнику видимості так. шо водії не бачать транспорту на перехресті. Привезли о третій годині ночі,тишком вигрузили, шоби люди не бачили і стояв так рік поки рішали вопрос у міськвиконкомі ! Взяли, так би мовити, ізмором з докладанням куди треба. Тільки не хватає ума подумати, шо то боком багато кому вилізе ! А влада проявила себе, як євнухи в коханні !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus