USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

У Луцьку через «Укрпошту» старовинні монети намагалися переправити до Польщі

24 Липня 2021 21:02
У Луцьку судили чоловіка, який намагався незаконно переправити старовинні монети до Польщі.

Луцький міськрайонний суд призначив контрабандисту умовне покарання.

У квітні 2019 року обвинувачений намагався перемістити через митний кордон до Польщі предмети нумізматики, які становлять культурну цінність: монету «Дирхам Куфічний 819-999», монету «Орт 1624 Сигізмунда ІІІ», монету «Орт 1624 Георга Вільгельма», три монети монету «Орт 1624 Сигізмунда ІІІ Ваза», монету «Дирхам Куфічний 819-999 Династії Саманідів», монету «Дирхам». А також інші старовинні монети, які не становлять культурної цінності, однак представляють інтерес для колекціонерів.

В одному з відділень «Укрпошти» він здійснив міжнародне відправлення монет до Польщі. Аби під час митного контролю їх було складніше виявити, він помістив монети у безбарвні полімерні пакети, скріплені скетчем та декількома шарами побутової алюмінієвої фольги. У графі відправника він вказав дані вигаданої особи.

Проте злочин не вдалося завершити до кінця, адже культурні цінності були виявлені та вилучені працівниками УСБУ у Волинській області під час проведення негласної розшукової дії – затримання кореспонденції, її огляду та вилучення.

У суді контрабандист визнав свою вину. Йому призначили покарання у виді трьох років позбавлення волі, змінивши на півтора роки умовного терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus