USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.62 10.80

У Луцьку батьків навчали, як носити немовлят у слінгу

Сьогодні 09:32
3 жовтня в студії щасливого батьківства у Волинському перинатальному центрі навчали батьків замотувати немовлят у слінг.

Зустріч присвячена Міжнародному тижню слінгоносіння, розповіла Суспільному гендиректорка медзакладу Ірина Горавська.

Зі слів педіатрині Наталії Панасюк, під час війни слінг став актуальним для багатьох батьків, бо може забезпечити мобільність.

«Слінг – це порятунок, коли відключення світла, а нам треба спускатися, бо возиком ти не спустишся. Він не стає нам на заваді для годування, а навпаки – покращує процес. Так само у мами, коли вона в контакті з дитиною, виробляється гормон щастя», – додала педіатриня.
Навчала батьків користуватися слінгом консультантка Діана Шпак. Вона розповіла, що маля потрібно замотувати у спокійному стані та із чистим підгузком.
Читати ще: П’ять років тому тут з’явилося на світ перше немовля. Волинський перинатальний центр відзначає річницю

Ольга Гіндич – мама двомісячного Даниїла. З її слів, слінгом почала користуватися, відколи синові виповнилося два тижні.
«Для нас це стало відкриттям, допомогою в нашому повсякденному житті, бо це вільні руки для мене, для тата, для родини, – каже мама. – Для мене важливо бути мобільною щодня, я можу вільно вийти в місто, в магазин, на прогулянку».
Поділитися досвідом з майбутніми мамами прийшла Христина Войтюк, яка носила в слінгу двох дітей, молодшу – орієнтовно до трьох років.
«Звісно, коли дупця дитини важить вже 12 кілограмів, то важкувато носити, але розподіляється вага у слінгу на плечі, на пояс – і без проблем», – ділиться жінка.

Читати ще: «Місце сили й милосердя»: Волинський медичний інститут відсвяткував 80-річний ювілей. Фото

Богдан та Леся Фидрики чекають на первістка. Нині жінка на восьмому місяці вагітності. Майбутній батько каже: не пропускають жодного заняття у студії щасливого батьківства, усю отриману інформацію називає корисною. Батьки вважають, що слінг дозволить їм залишатися активними і робити буденні справи разом із дитиною.
Як додала директорка медзакладу Ірина Горавська, на практичному занятті зі слінгоносіння 3 жовтня побували 30 учасників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus