USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У Луцьку бабуся переписала хату на онуку, а тепер хоче її повернути

5 Лютого 2022 13:45
У Луцьку ціла родина пересварилася через бабину хату. Сама бабуся має 81 рік при доброму здоров’ї і ясному розумі. Має баба Женя три дочки і багато онуків і навіть правнуків. А ще – хату на вулиці Львівській. Отож спадкоємців – черга. Але три роки тому до баби в хату вселилася її онука з чоловіком і дітьми, а потім хату бабуся їй подарувала.

Вже зараз поміж вчорашньою власницею і молодою сім’єю не все так гладко. Бабуся стверджує, що її тероризують. Колотнеча – немов у Кайдашевій сім’ї. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Баба Женя сама звернулася до журналістів, бо каже, що несила терпіти. Вона конфліктує з сім’єю своєї онуки, яка вселилася до неї жити у 2019 році.
Серед претензій, які родичам-сусідам пред’являє бабуся – це те, що вони викинули її стару газову плитку, а новою нібито не дають користуватися. Так само і з холодильником. Каже, що не дозволяють виходити на город, а ще бабця переконує, що чоловік онуки викрав у неї 55 тисяч гривень. Сам він ці звинувачення відкидає.

«Зверніться до поліції і хай вам розкажуть, які були тут конфлікти і що тут було зроблено. За ті гроші, про які вона говорить, що я вкрав… Поліція гроші при бабі знайшла», – заявляє чоловік.
В холодильнику, який стоїть у хаті, немає бабусиної їжі. Це підтверджують і родичі. Правда причиною називають не те, що не дають їй користуватися, а інше.

«В холодильнику її нема нічого, вона їсти не готує, навіть чаю, їй їсти приносять. Коли ми сюди заселилися вона з нами їла. Потім вона сказала, «ви хочете мене отруїти» і перестала їсти», – переконує онуччин чоловік.

Виселити онучку бабуся не може, бо вже переписала на неї хату. Зараз бабця хоче, аби родичка відписала будинок назад. Як це зробити не знає, але вже має довідку про те, що глуха, тож не чула і не розуміла, що їй казала нотаріус.
Онука Ірина, на яку переписала бабуся хату, – дитина її найстаршої дочки. А дочок у бабусі троє. Вже під час розмови з’ясувалося, що справа не так у чварах, як у тому, що є інші претенденти на хату.

«У 2011 році одну кімнату хати відсудила її дочка. На той момент дочка жила тут з бабусею, конфлікт був, як сусіди розказували, теж міліцію викликали. Дочку з малолітніми дітьми взимку виганяла. Відсудила тітка кімнату і довго не спілкувалася», – каже жінка.
Ірина пояснює, спочатку у неї були з тіткою домовленості щодо будинку. Хату переписували на неї, а вона у тітки мала викупити її частку, проте не зійшлися у ціні. За кімнату родичка запросила 13 тисяч доларів або 1-кімнатну квартиру, якою володіє Ірина. Така сума племінниці не підійшла, бо ж відкупитися треба було не лише від тітки. Раніше у цій хаті жила її рідна сестра з сім’єю, якій теж заплатили гроші. Ірина каже, що покинути цю справу не може – в хату вже дуже багато вклали. А раніше, переконує, немало сил і ресурсів в хату вклав її тато – зять бабці Жені.

Наразі бабуся хоче, щоб онука повернула хату. І заявляє, що перепише нерухомість на дочку. Урешті родичів, які можуть претендувати на хату – набереться чимало, тож хату можуть переоформляти десятки разів.

Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Внук Показати IP 5 Лютого 2022 14:14
Матьора онучка Хата на Львівській то золота жила
хохли такi хохли Показати IP 5 Лютого 2022 14:46
Ничо не мiняется За рубль удавлятся
Читач Показати IP 5 Лютого 2022 14:50
Тут проблема в тому, що бабку накрутив хтось із родичів, а не в старій газовій плиті чи холодильнику
Європеєць Показати IP 5 Лютого 2022 15:05
Ясно, що в бабусі є "странності". А взагалі треба українцям перестати надіятись на спадщину і навчитись самим заробляти гроші!!!
Олег до Європеєць Показати IP 5 Лютого 2022 23:46
не були б вони тоді українцями
Народна прокуратура Показати IP 5 Лютого 2022 16:13
На жаль, старі люди перестають адекватно оцінювати події. Вони живуть у власному маленькому світі, де головним для них стають якісь нічого не варті дрібниці, через які вони починають конфліктувати: то світла багато нагорає, то діти голосно граються і т.д. І з цим нічого не вдієш. От тільки для чого така "новина" іншим лучанам?
Лучанка Т до Народна прокуратура Показати IP 5 Лютого 2022 21:17
Я теж так думаю. Але, коли молода сім‘я вселилась у її хату, мала б розуміти, що таке старі люди. І їх слід поважати. Хоча б тому, що не вона впала їм, як сніг на голову, а навпаки.
Лучанка до Лучанка Т Показати IP 8 Лютого 2022 09:12
Знаєте причини бувають різні. Ми не просились до батьків в хату, це вони нас просили переїхати, бо фінансово не тягнуть. І замість підтримки щодня мусили миритись з бзіками старшого покоління. А їх не мало. І щоб не зруйнувати нашу сім*ю, врешті решт ми переїхали на окреме житло і тепер ми погані діти, бо лишили батьків. А те,що батьки жити не дають ,то такого бути не може. Тому не судіть людину, поки не пройдете її шляху. Ситуації різні бувають
ABC Показати IP 5 Лютого 2022 17:57
Може внучці із зятем, перед тим як дітей клепати, варто було би подумати, де вони будуть жити? А не як завжди "Дал Бог зайку, даст и лужайку"?
Анонім до ABC Показати IP 6 Лютого 2022 08:15
Тебе теж хтось склепав. Чи не треба було?
Батько Показати IP 5 Лютого 2022 19:20
Бабуся любить сімейні скандали, тому кожного дня переписує заповіт).
Олександр Показати IP 5 Лютого 2022 20:49
Висновки два: 1) нормальна доля спадку, на який претендує багато осіб, тільки одна - продаж і поділ виручки; 2) не дай Бог нікому такої баби, а тим більше - жити з нею

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus