USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцькому зоопарку виходили маля носухи

20 Травня 2018 13:27
Мами-годувальниці для носухи. Такі неофіційні «посади» отримали майже два місяці тому кілька працівниць Луцького зоопарку. І впоралися з надважкою місією – без відповідного досвіду виходити маля, яке нині – всезагальний улюбленець колективу.

Родина носух прибула до обласного центру Волині з Миколаївського зоопарку два роки тому. 28 березня у пари з’явилося маля. Однак, на жаль, мама залишила його без опіки. Тож коли годувальники принесли тваринам їжу і зрозуміли, що відбулися пологи, з вольєру їм довелося забрати уже майже холодне дитинча із дуже слабкими ознаками життя, інформує Луцький зоопарк на своїй стрінці у «Фейсбуці».

"При народженні насуха мала 80 грамів ваги, а нині, за неповних два місяці, виросла до 680 грамів.


Однак працівники вирішили поборотися за новонародженого – відігріли і забезпечили харчуванням. А оскільки графік годівлі повинен був становити певну дозу суміші щодвігодини цілодобово (!!!), то на перший тиждень беззмінною мамою маляточку стала наша екскурсовод Тетяна Шкирпан. До її обов'язків «тваринкової мами» також входив і масаж носушки, який природні батьки для кращого травлення забезпечують вилизуванням потомства. «Можна тільки щиро подякувати Тані усім миром за такий крок, що нині дозволяє нам ділитися з вами гарною новиною про поповнення колекції зоопарку", - кажуть у звіринці.

У раціон тварини одразу ввели корисні бактерії – аби забезпечити ріст та уникнути розладів травлення.

"Увесь час, починаючи з другого тижня життя маляти, обов'язки його «мами» вже виконували з тим таки щодвогодинним годуванням-масажуванням директорка КП Людмила Денисенко, фахівець по роботі з громадськістю Олена Самчук та завідувачка складом Ганна Кротова.

Нині працівники впевнені у гарному самопочутті тваринки. Це – самець. І маля – загальний улюбленець! "Він наразі «ручний», але ми вже потроху знайомимо його з родиною. Сподіваємося, що дорослі особини приймуть його і ця носуха теж залишиться житии у нашому зоопарку", - зазначають у зоопарку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus