USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У луцькому ЦНАПі хочуть збільшити перелік платних послуг

18 Січня 2022 20:31
Надходження від адміністративних послуг, які надає луцький ЦНАП, щорічно до 13 мільйонів гривень поповнюють міський бюджет. І це, незважаючи на те, що 75% із цих послуг – безкоштовні.

Про це під час засідання виконкому 18 січня повідомила директорка департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як.

З її слів, у 2022 році у луцькому ЦНАПі працюватимуть над внесенням у нормативні документи адміністративного збору, адже лише 25% послуг, які надає установа, є платними.

«Не можуть всі послуги бути безкоштовними, зокрема реєстрація бізнесу із стартовим капіталом від одного мільйона гривень. Натомість при зміні керівника оплата за послугу становить у межах 500 грн. За всі послуги, крім соціальних, повинен бути адміністративний збір. Це буде спонукати до якісного надання послуг. Ми сподіваємось, що закон про адміністративний збір приймуть вже цього року», - зазначила Лариса Карп’як.

Вона додала, що у новому році в ЦНАПі активно розвиватимуть якісний сервіс, аби кожен відвідувач за один візит міг отримати абсолютно всі потрібні йому послуги – від отримання паспорту до реєстрації бізнесу.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що 17 січня отримав лист від Міністерства цифрової трансформації України, в якому дякували за роботу ЦНАПу. Також у листі йшлося про те, що, згідно із статистичними даними, 92% відвідувачів, які зверталися в ЦНАП у Луцьку, залишилися задоволеними послугами.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася. Показати IP 18 Січня 2022 20:47
А безкоштовних слабо . ?
дідо Показати IP 18 Січня 2022 21:04
парковку збільшіть або перенсіть цнап на околицю міста...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus