USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

У луцькому сквері розвісили дзвіночки в пам’ять про загиблих через війну дітей. Фото

4 Червня 2024 12:52
У центрі Луцька – в сквері «Зоряний», що на вулиці Лесі Українки, – вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. У пам’ять про них на деревцях розвісили дзвіночки – як символ голосів загиблих діток, які більше ніколи не пролунають.

Акцію «Голоси дітей» 4 червня, в День вшанування пам’яті загиблих дітей, організував благодійний фонд «Рокада» Волинь. До події долучилися теж працівники Головного управління Національної поліції в області та перехожі.

«Важко добирати слова… В кожному з нас є цей біль, це страждання. Ми співпрацюємо з постраждалими сім’ями, чуємо їхні історії практично щодня. Їх неможливо забути. І це не потрібно забувати. Ми пам’ятаємо Гостомель, пам’ятаємо скалічених дітей. Пам’ятаємо мирну Вінницю, де невинні дітки посеред білого дня поклали свої життя через цю страшну війну. Пам’ятаємо Маріуполь, де діти зі своїми батьками переховувалися в театрі, що не зупинило ворога. Таких прикладів, на жаль, дуже багато», – сказала регіональна координаторка благодійного фонду «Рокада» Волинь Людмила Висоцька-Степанюк.
Кожен факт вбивств та поранень українських дітей, сексуального насильства над ними, їх депортації та примусового переміщення Росією – це свідчення злочинів проти людяності та геноциду українського народу через дітей.

За офіційною статистикою, внаслідок повномасштабного вторгнення в Україні загинули 548 дітей. І щодня ця кількість збільшується.

Читати ще: Росіяни атакували ракетами Дніпро: 7 поранених, зокрема, немовля
«Ми знаємо про величезну кількість депортованих дітей, дітей, які зникли безвісти і долі яких поки що невідомі. Наше завдання – нагадувати про це, пам’ятати про це щодня. І сьогоднішній день якраз приурочений цьому. Кожен із нас може долучитися і повісити дзвіночок як символ голосу дитини, яка не виросте, не стане художником, лікарем, поліцейським і не промовить більше жодного слова… Це наші діти. Чужих дітей не буває», – наголосила Людмила Висоцька-Степанюк

Вона додала, що краплі дощу, які ще не висохли на листочках дерев, немов символізують сльози матерів, батьків, дідусів, бабусь – усіх нас.
Як анонсувала Людмила Висоцька-Степанюк, 20 червня у сквері «Зоряний» запланована акція з нагоди Всесвітнього дня біженця.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus