USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У Луцькому районі чоловік запалив суху траву біля лісу

31 Травня 2023 19:43
У Луцькому районі чоловік запалив сухостій неподалік із лісовим масивом.

Про це повідомляє пресслужба ГУДСНС Волині.

«Сьогодні, 31 травня 2023 року, до Служби порятунку звернувся небайдужий мешканець с. Озеряни, який повідомив, що бачить густий чорний дим в напрямку села Радомишль, неподалік лісового масиву. Негайно на місце події виїхали рятувальники 2 Державної пожежно-рятувальної частини.

По прибуттю на місце події зафіксовано, що гр. Андрій Б. на власній земельній ділянці сільськогосподарського призначення самовільно випалював залишки сухої рослинності без дотримання «Порядку випалювання сухої рослинності або її залишків», що затверджений наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 12 серпня 2021 року, чим порушив частину першу статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Дану особу було притягнуто до адміністративної відповідальності за вищевказаною статтею, сподіваємось що цей випадок послугує уроком для всіх громадян, які дозволять собі такі дії. Адже пожежа могла з легкістю перекинутися на лісовий масив, і набрати величезних масштабів та нанести колосальні збитки для екології та держави.

За самовільне спалювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Так, відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення, мінімальний штраф за спалювання залишків сухої рослинності складає 3060 грн, на території об’єктів природно-заповідного фонду – 6120 грн. А умисний підпал з метою ослаблення держави може вважатися диверсією», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
111 Показати IP 31 Травня 2023 19:50
Дати дибілу років 10-12
ABC Показати IP 31 Травня 2023 21:27
Такий здоровий бовдур, а розуму немає зовсім. Занадто м'яке покарання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus