USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцькому пологовому тестують новонароджених на 21 рідкісну хворобу

2 Листопада 2022 20:10
Волинь – один із 12-ти регіонів України, де запрацював пілотний проєкт «Розширений скринінг новонароджених».

У Луцькому пологовому будинку за згодою батьків немовлят тестують на 21 рідкісне захворювання, розповів Суспільному директор медзакладу Сергій Сябрук.

Новий розширений скринінг є безплатним як для пацієнта, так і для пологового. Його вже профінансувала Національна служба здоров’я.

Тест-бланки зі зразками крові щодня поштою надсилають до лабораторії Львівського перинатального центру, розповідає заступниця медичного директора з неонатології Олена Курак. Каже, що орієнтовно за тиждень є результат.

«Якщо все добре, то батьків не повідомляють. Саме в ранньому неонатальному періоді, коли ще немає клініки, коли безсимптомна стадія – вчасно виявити, вчасно почати лікування і ми зможемо попередити складні ураження нервової системи і інші важкі наслідки», – говорить неонатологиня.

Катерина Приходько у Луцькому пологовому будинку три дні тому народила дівчинку На третю добу у дитини за згодою мами взяли кров на аналіз.

«Я відразу написала згоду. Тому, що на місці зробити всі ці процедури, що одразу перевірять спеціалісти – це одне. А коли потім з маленькою дитиною бігати...А іноді є такі хвороби, про які ми навіть не здогадуємося, а потім вже пізно», – каже породілля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus