USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Луцькому педколеджі стартували курси української мови і традицій для переселенців

29 Квітня 2023 06:46
У Луцькому педагогічному коледжі стартував безплатний освітній курс навчання української мови й народних традицій для переселенців. Уже провели три заняття.

Про це у програмі «Радіодень» на «Українському радіо. Луцьк» розповіла викладачка й фольклористка Світлана Подолюк, передає Суспільне.

Усього запланували 28 занять орієнтовно до кінця липня. Зараз курс відвідує до 20 людей – це переважно жінки та один чоловік, які зацікавлені й у вивченні української, і пізнають культуру та традиції.

«Ідея виникла з потреби курсу для тих людей, які живуть в Луцьку. Вони приходять натхненні. Тому що вивчати мову і розповідати про зв'язок з національною культурою – це наш обов'язок. Мова розкривається, коли ми більше торкаємося традицій», – каже викладачка.

Під час першої зустрічі в межах курсу організували майстерклас із писанкарства. Під час другого заняття відвідувачі спілкувалися про мову та її значення в житті, шукали спільне між собою на прикладі старовинної української хати.

«Ті люди, які прийшли на курс до нас, уже знайшли мотивацію до вивчення української. Перше, що допомагає, – відкритість, прийняття та довіра. Тоді люди діляться своїми історіями», – зазначає Світлана Подолюк.

Читати ще: Міністр освіти хоче оновити методи викладання літератури та історії України

Слухачка курсу Анастасія Марченко з Миколаєва, яка приїхала до Луцька з родиною, розповіла, що хоч заняття й розраховані на годину, але через цікаві діалоги, дискусії та обговорення можуть тривати значно довше.

«Ми приїхали з півдня України і завжди розмовляли російською. Коли нам Світлана запропонувала записатися в мовний клуб, ми погодилися. Нам було цікаво те, що заняття відбуваються в ігровій та порівняльній формах, коли викладач ділиться з нами своїми думками, а ми з ним», – сказала переселенка.

Заняття з вивчення української мови й народних традицій у Луцькому педагогічному коледжі відбуваються о 18:00 щовівторка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 29 Квітня 2023 07:36
Де ще таке може бути? "Українці" в статечному віці вивчають українську мову...
Анонім Показати IP 29 Квітня 2023 12:56
А мажет менє стать рускоязічнєм поляком?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus