USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

У луцькому парку висадили «Алею незламності»

13 Квітня 2023 17:29
Сьогодні у Луцьку в парку Героїв Майдану та Небесного Легіону працівники Державної екологічної інспекції та міської ради взяли участь у всеукраїнській акції «Шевченко єднає Україну», висадивши «Алею незламності» із 30 саджанців дуба звичайного.

Про це повідомили у міськраді.

Для проведення екологічної акції чотири роки тому були зібрані жолуді з трьох дубів партіархів, одному з яких понад 1000 років і який досі є життєздатним та дає плоди.

Шеченкові дуби ростуть на батьківщині поета на Черкащині, у колишньому маєтку пана Енгельгарда, де малий Тарас прислужував козачком та малював свої перші малюнки, ховаючи їх від пана у дуплі дуба.

Вирощені із жолудів саджанці дуба працівники Державної екологічної інспекції у Черкаській області надіслали до всіх областей України в рівній кількості для висаджування дубових алей єднання. Екологічна акція була проведена в ці дні в багатьох куточках нашої держави та символізує єдність України.

У Луцьку символічно було обрано місце у парку Героїв Майдану та Небесного легіону та названо алею «Алея Незламності».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus