USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

У Луцькому НТУ з’являться молодіжний центр та нова освітня програма. Фото

25 Червня 2024 17:30
У Луцькому національному технічному університеті за підтримки ЮНІСЕФ буде свій молодіжний центр. Меморандум про його створення підписали ректор вишу Ірина Вахович та голова Львівського регіонального офісу ЮНІСЕФ в Україні Нінке Воппен.

Завдяки центру в молоді з’явиться можливість реалізовувати ідеї та проводити цікаве дозвілля.

Співпраця ЛНТУ з ЮНІСЕФ також передбачає відкриття нової освітньої програми – «Публічне управління та адміністрування молодіжної політики». З нового навчального року заклад освіти вже набиратиме студентів. Незабаром завершать облаштування приміщень.
Ректор ЛНТУ Ірина Вахович зазначила, що виш знаходить низку джерел, щоб оновлюватися і розвиватися, рухаючись у напрямку європейського університету.

«Ми відкрили нову освітню програму «Публічне управління та адміністрування молодіжної політики», на яку давно є попит. Але чомусь в університетському середовищі України не була поширеною практика молодіжної політики. Тепер ми спільно з ЮНІСЕФ її запровадили», – наголосила Ірина Вахович.
Читати ще: Студенти з Луцька розробили проєкт відбудови Авдіївки і перемогли на міжнародному конкурсі

Також вона поділилася, що завершується ремонт приміщень для молоді, де пануватимуть креативні ідеї. Молодіжний простір розташовуватиметься поряд із ветеранським хабом, а відтак молодь матиме соціальну місію – підтримувати ветеранів та учасників бойових дій.

«Це буде той осередок, де молодь реалізує власні ініціативи та надихатиметься спілкуванням між собою. Мабуть, жодне місто не буде розвиватися без молоді. Тому це наш гарний внесок у розвиток Луцька та Волині», – акцентувала очільниця ЛНТУ.
Голова Львівського регіонального офісу ЮНІСЕФ в Україні Нінке Воппен зауважила, що молоді люди є активним рушієм у розвитку та відновленні постраждалої від війни України.

«Сьогодні ми раді підписати меморандум із ЛНТУ. Цей день святковий для нас, оскільки він означає початок нашого партнерства в розвитку молоді. І ми будемо продовжувати співпрацю. Університет проявив активність у пошуку партнерів. Коли звернулися до нас, то ми звичайно погодилися, адже це відповідає нашим цінностям і пріоритетам щодо роботи з молоддю», – розповіла Нінке Воппен.
Підписання меморандуму відбулося під час фінального форуму всеукраїнської програми для молоді «Upshift». Вона дає можливість молоді від 14 до 24 років перевтілити власні ідеї в цікаві проєкти для покращення життя суспільства.
Як розповіла координаторка проєкту «Upshift» на Волині, студентка ЛНТУ Вероніка Міщук, програма дає змогу відкрити нові можливості для молодих людей.

«Протягом року ЮНІСЕФ фінансово підтримала 29 соціальних ініціатив, реалізованих молоддю. Обмежень для учасників не було. Вони мали зібрати команду від трьох до п’яти людей і запропонувати ідею, яку хотіли б втілити», – зауважила Вероніка Міщук.
Читати ще: Найкращі випускники Луцької громади отримали золоті та срібні медалі. Фоторепортаж

Під час заходу свої ініціативи презентувала вісімка кращих команд з усієї Волині. Решта також долучилися до форуму. Молодь ділилася креативними думками для покращення життя українського населення.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus