USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.53

У луцькому ліцеї ліквідували спалах ротавірусної інфекції

25 Січня 2023 10:46
Спалах ротавірусної хвороби серед учнів Луцького ліцею №22 локалізовано та ліквідовано.

Про це повідомили у Волинському лабораторному центрі контролю та профілактики хвороб.

Нагадаємо, почали скаржитися на погане самопочуття, зокрема нудоту.

В ході проведеного епідрозслідування фахівцями центру було відібрано проби зразків із зовнішнього середовища, харчових продуктів, біоматеріал від дітей та персоналу школи для проведення бактеріологічних та вірусологічних досліджень.

При проведенні досліджень в готових стравах, сировині та воді патогенних та умовно патогенних мікроорганізмів не виявлено.

Також, за даними Луцького районного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, у цьому навчальному закладі було проведено захід державного нагляду (контролю) у вигляді планової перевірки в 2021 році та комісійне обстеження у 2022 році щодо готовності до роботи у 2022-2023 навчальному році. Під час здійснення вищеназваних заходів порушень санітарного законодавства не було виявлено.

За результатами проведених молекулярно-генетичних досліджень методом ПЛР біоматеріалу від хворих виявлено збудник ротавірусної інфекції.

Завдяки своєчасному проведенню протиепідемічних заходів вдалося оперативно локалізувати вогнище та запобігти подальшому поширенню захворювання. Встановлено контактно-побутовий механізм передачі. Навчальний заклад відновив свою роботу. Учні ліцею повернулися до очного навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus