USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

У луцькому костелі запрошують на органний концерт відомої виконавиці

5 Липня 2024 07:44
Вперше в Луцьку заслужена артистка України, солістка-органістка Національного будинку органної та камерної музики України (Київ) зіграє органний концерт у луцькому кафедральному костелі Святих Петра і Павла.

Про це повідомляє управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

6 липня у віртуозному виконанні Валерії Балаховської прозвучить унікальна розмаїта програма, зіткана з шедеврів доби німецького бароко, музики французького та німецького романтизму, творів ХХ та ХХІ століття. Родзинкою вечора стануть джазові п’єси Йоганеса Мітчела та Скота Джопліна.

У програмі:

Й. С. Бах – прелюдія і фуга сі мінор BWV 544

Й. Пахельбель – чакона фа мінор

М. Е. Боссі – скерцо соль мінор

С. Франк – прелюдія фуга і варіація сі мінор

М. Регер – Інтродукція та пасакалія ре мінор

Й. Г. Райнбергер – Імпровізація

Х.- А. Штамм – Rondo alla celtica

Початок о 16:00.

Тривалість концерту: 1 година

Вхід: благодійна пожертва на служіння «Карітас-Спес-Луцьк» дітям з інвалідністю.

Захід відбувається за підтримки управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Довідка

Валерія Балаховська закінчила Національну музичну академію України ім. П.Чайковського з відзнакою за фахом фортепіано (клас професора І.Павлової) та органа (клас професора Г.Булибенко). З 1992 року Валерія Балаховська – солістка Національного будинку органної та камерної музики України.

Техніку органного виконавства Валерія Балаховська удосконалювала у відомих зарубіжних музикантів: професора Вищої музичної школи Е. фон Камеке (Німеччина), в якого прослухала повний курс виконавської майстерності «Академія старовинної музики», професорів Ф.Клінди (Словаччина), Б.Біллетера (Швейцарія), Й.Труммера (Австрія).

Валерія Балаховська багато гастролює в Україні та за її межами (Австрія, Данія, Швейцарія, Німеччина, Польща, Ізраїль, країни Балтії, Молдова) бере участь у міжнародних фестивалях органної музики, в музичних програмах радіо й телебачення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дмитро Показати IP 5 Липня 2024 08:07
О котрій починається концерт?
11 до Дмитро Показати IP 5 Липня 2024 08:50
О 16:00

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus