USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.50 10.70

У Луцькій міськраді хочуть змінити порядок розміщення засобів зовнішньої реклами у громаді

10 Січня 2024 06:48
У Луцькій міській раді відбувся круглий стіл щодо питання внесення змін до Порядку розміщення засобів зовнішньої реклами на території громади. До участі в обговоренні проєкту регуляторного акту долучилися представники департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами, суб’єкти господарювання та мешканці громади.

Проєкт регуляторного акту представив директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз, інформують у міськраді.

Він зазначив, що Луцька міська громада з 2020 року змінила статус і стала об’єднаною громадою, а це плюс 35 сіл, значне збільшення в площах, у кількості доріг, перехресть, цікавих для розміщення засобів зовнішньої реклами.

«Тому цей Порядок буде розширюватися на всі ці території, – зазначив директор департаменту. – Крім того, нам треба обговорити те, як відбувається розміщення і демонтажі рекламних носіїв, адже ці питання є постійною «точкою кипіння» між Луцькою міською радою і підприємцями».

Читати ще: У Луцьку демонтували 30 великогабаритних білбордів

Веніамін Туз пояснив, що зміни до Порядку розміщення зовнішньої реклами направлені на те, щоб прибрати з Луцька конструкції, які не мають дозволів, не мають власників і місце розташування яких не оплачується:

«Зміни спрямовані на те, щоб навести порядок в цьому бізнесі. Ми із засобами зовнішньої реклами постійно маємо ситуації, коли не можемо знайти власника конструкції. Вони не з’являються навіть після того, коли конструкції демонтуються. Характерний приклад – рекламні конструкції, які були демонтовані 2 роки тому. За ними ніхто не звернувся! А для зберігання цих конструкцій ми використовуємо бюджетні гроші, і вважаємо, що в такий час не маємо права і можливості так їх витрачати, фактично зберігаючи чуже майно без права утилізації».

Під час обговорення оператори рекламного ринку висловили свої пропозиції стосовно запропонованих змін до Порядку розміщення засобів зовнішньої реклами. Йшлося, зокрема, про те, щоб не анульовувати дозволи на час дії воєнного стану, збільшити строк заборгованості з 3 місяців до 6 та не утилізовувати демонтовані рекламні носії.

Висловлені в ході круглого столу пропозиції запропоновано подати департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами в письмовій формі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 10 Січня 2024 12:10
А як до цього часу усі ці рекламні носії спокійно незаконно встановлювалися, монтувалися і стояли собі тихенько??? Ніхто не знав, не бачив, бездіяв чи свідомо неофіційно "безоплатно" дозволяв???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus