USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.40 10.55

У Луцькій громаді залишаються 10 тис. переселенців

2 Березня 2023 10:14
Із початку повномасштабного вторгнення понад 18 тисяч внутрішньо переміщених осіб зареєструвалися в департаменті соціальної політики Луцької міської ради. Однак реальна кількість переселенців була значно вищою, адже не всі реєструвалися та отримували довідки про статус ВПО.

Про це Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів в інтерв’ю ТРК «Аверс».

Після деокупації Київської та Чернігівської областей частина людей повернулися додому. Для багатьох Луцька громада була транзитною на шляху до країн Європейського Союзу.

«Частина людей залишилися в нашому місті. Ми оцінюємо, що сьогодні кількість внутрішньо переміщених осіб, які залишилися проживати в нашій громаді, становить близько 10 тисяч», – зазначив Ігор Поліщук.

Він нагадав, що в березні 2022 року Луцька міська рада спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» організували роботу соціальних їдалень для переселенців. За період дії проєкту було видано понад 250 тисяч гарячих обідів.

Також із перших днів на базі управління соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді міськради та в Палаці урочистих подій працюють центри допомоги переселенцям, де останні можуть отримати і одяг, і продукти, і засоби гігієни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus