USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцькій громаді впроваджують комплексну послугу е-Ветеран

20 Липня 2023 16:50
Для окреслення конкретних кроків у реалізації ініційованого урядом проєкту е-Ветеран у Центрі надання адміністративних послуг міста Луцька відбулося засідання «круглого столу» під головуванням заступниці Луцького міського голови Ірини Чебелюк.

Долучилися до обговорення керівники усіх дотичних структур: департаменти соціальної політики, ЦНАП, охорони здоров’я, містобудування, земельних ресурсів та реклами, соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, житлово-комунального господарства, а також центру зайнятості, медичного центру реабілітації учасників бойових дій, територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Пенсійного Фонду, ДРАЦСу, відділу сприяння підприємництву, повідомляють у міськраді.

«Маємо напрацювати механізм надання комплексу послуг для ветеранів Луцької міської територіальної громади так, аби для наших захисників це було максимально зручно, доступно, швидко і легко, – зазначила Ірина Чебелюк. – Пропоную усім керівникам проаналізувати місцеві програми, які можуть бути корисними для ветеранів, адаптувати їх для потреб військових, щоб вони якомога швидше верталися до мирного життя після повернення з війни».
Керівниця висловилася за налагодження активної взаємодії між усіма структурами, які будуть залучені у рамках надання комплексної послуги е-Ветеран, та підкреслила необхідність підвищення фаховості кожного, хто безпосередньо буде працювати з ветеранами.

За словами директорки ЦНАП у місті Луцьку Лариси Карп’як, прийом документів та консультування ветеранів і членів їхніх сімей вестиметься не лише в основному приміщенні ЦНАП на вул. Лесі Українки, 35, а й у філіях на пр-т. Соборності, 18 та вул. Ковельській, 53.

«Як і зараз, послуги нашим захисникам надаватимуться поза чергою, – інформувала керівниця ЦНАП. – Можна також буде скористатися послугами адміністратора з «Мобільною валізою», що передбачає надання повного спектра послуг з виїздом до місця проживання заявника. Виняток у цьому разі становлять послуги з оформлення біометричних документів та обміну посвідчення водія».
Директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода запропонувала для злагодженості у діях визначити у кожній структурі відповідального фахівця, з котрим буде вестися діалог при вирішенні конкретних питань ветеранів.

А для підвищення фаховості у роботі з людьми, які постраждали внаслідок війни, директор Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин запросила скористатися можливістю безоплатного професійного навчання за кошти Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття – за допомогою ваучера здобути освіту психолога.

Учасники засідання домовилися до 25 липня сформувати перелік відповідальних осіб з усіх дотичних структур та визначити перелік послуг, які можна запропонувати ветеранам. Під час наступного засідання буде обговорюватися алгоритм дій у можливих ситуаціях, аби злагоджена взаємодія усіх структур змогла пом’якшити наслідки війни для ветеранів Луцької міської територіальної громади та членів їхніх сімей, давала можливість якісно і швидко при дієвому супроводі фахівців вирішувати життєві питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus