USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.60 10.75

У Луцькій громаді проведуть інвентаризацію зелених насаджень

14 Липня 2022 13:34
У Луцькій міській територіальній громаді проведуть інвентаризацію зелених насаджень, адже їх облік – це першочерговий крок до якісного управління у питанні озеленення території та якісного догляду за зеленими насадженнями.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 13 липня.

Відповідне рішення прийняли з метою охорони і збереження зелених насаджень на території громади, їх утримання у здоровому й упорядкованому стані, створення бази даних для розроблення програм будівництва, відновлення та експлуатації об'єктів зеленого господарства. Також це вимагає чинне законодавства України.

За результатами проведеної інвентаризації буде можливість дізнатися про стан зелених насаджень громади (кількість, види, вік, хвороби та ушкодження). Впорядковані дані про зелені насадження дають можливість раціонально використовувати бюджетні кошти на утримання зеленого господарства. Дані обліку будуть занесені на інтерактивну мапу зелених насаджень для забезпечення доступу громадськості до питань охорони довкілля.

Балансоутримувачів, власників та користувачів земельних ділянок, керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності, на території яких розташовані зелені насадження, зобов’язали в термін до 1 листопада 2023 року провести інвентаризацію зелених насаджень відповідно до Інструкції з інвентаризації зелених насаджень у населених пунктах України, затвердженої наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus