USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

У Луцькій громаді працює 8 чергових дитсадків. Скільки дітей у них записали

18 Червня 2024 10:00
З 17 червня у Луцькій громаді запрацювали вісім чергових дитсадків. 43 заклади дошкільної освіти на літо закрили на поточні ремонти і генеральне прибирання.

Як розповів Суспільному директор міського департаменту освіти Віталій Бондар, у чергові дитсадки батьки записали майже три тисячі дітей. До 12 серпня працюватимуть заклади: № 1, № 3, № 5, № 16, № 17, № 21, № 30 і № 40.

Зі слів завідувачки закладу дошкільної освіти № 5 Ніни Матвіюк, групи нині переповнені. Максимальна кількість дітей в одній групі – 53.

«Щоденне відвідування 230-250 дітей, на 230 офіційних місць, – каже завідувачка. – На сьогодні в черговий садок записано 537 дітей. Ускладнило ситуацію, що в п’яти групах карантин через вітряну віспу і мусили додаткову інформацію брати про хвороби і вже, виходячи з того, формували групи».

Усіх дошкільнят з батьками, хто приходить до чергового садочка, на вході зустрічали працівники та скеровували до потрібної групи, відповідно до списків, складених напередодні.
Читати ще: Оздоровлять понад 3 тисячі дітлахів: у Луцьку запрацювали пришкільні літні табори

Анастасія Григор’єва привела у садок трирічного сина. Каже: це перший досвід перебування у черговому дитсадку.
«Будемо по можливості ходити 2-3 рази на тиждень, забирати раніше, але є така потреба, ми працюємо. Ввечері ми з ним поспілкуємось, якщо дуже не сподобається, буде великий стрес, то будемо над цим працювати, будемо компенсувати – будуть інші розваги», – додала мама.

Читати ще: Майже учетверо більше: скільки пришкільних таборів працюватимуть цього року на Волині

Як зазначила завідувачка Ніна Матвіюк, дитячий садочок № 5 має укриття, розраховане на 400 дітей. У перший день роботи усім дітям показали його розташування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus