USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

У Луцькій громаді оновлять майданчики для збору сміття і відкриють центри управління відходами

21 Червня 2023 11:09
На території Луцької громади оновлять локації для збору побутових відходів.

Проєкт Програми оновлення локацій збору побутових відходів на території Луцької міської територіальної громади на 2023–2025 роки розглянули 21 червня на засіданні виконкому Луцької міської ради.

Загальний бюджет програми – 91,3 мільйона гривень.

Як вказано в документі, найбільш актуальною проблемою громади залишається питання інфраструктури управління відходами. Особливої уваги потребує питання збирання, сортування, перероблення, утилізації відходів.

Програма направлена на вирішення питань у громаді з покращення якості надання послуг із вивезення побутових відходів.

Заходи програми дозволять забезпечити населення відповідно обладнаними місцями для збирання побутових відходів, удосконалять систему сортування відходів за видами матеріалів.

За результатами проведеного моніторингу технічного стану контейнерних майданчиків виникає необхідність вирішити питання з їх оновлення. Підземні контейнери для збору побутових відходів значно спростять процес збирання відходів, а також оптимізують логістику їх вивозу.

Заходи програми щодо оновлення локацій, зокрема встановлення підземних контейнерів для побутових відходів та облаштування центрів управління відходами, покращать санітарно-епідеміологічний стан і благоустрій територій.

Серед заходів програми – облаштування та утримання центрів управління відходами; оновлення, облаштування локацій, зокрема капітальний ремонт контейнерних майданчиків, для збору побутових відходів.

Прогнозовані результати реалізації програми:

оновлення локацій для збору побутових відходів;

зменшення обсягів захоронення побутових відходів;

забезпечення максимального вилучення вторинної сировини шляхом впровадження більш ефективної системи збору побутових відходів;

оптимізація логістики вивозу побутових відходів;

запобігання виникненню несанкціонованих звалищ;

покращення благоустрою та санітарного стану громади;

зменшення шкідливого впливу побутових відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини;

підвищення рівня екологічної свідомості та відповідальності громадян щодо поводження з побутовими відходами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучани Показати IP 21 Червня 2023 16:12
Ті козаки з міської ради дійсно вміють то робити - от, наприклад, пообіцяли, шо ліквідують сморід в Луцьку,- і зробили !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus