USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцькій громаді для діток провели майстер-класи з гончарства

11 Квітня 2024 06:39
В рамках міжнародного проєкту «Підприємливі діти: Луцьк – Люблін» у Жидичинському закладі дошкільної освіти (ясла-садок) № 45 та в Луцькому закладі дошкільної освіти (ясла-садок) № 29 компенсуючого типу відбулися неповторні майстер-класи з гончарства.

Народний майстер, учасник добровільного об’єднання майстрів народної творчості «Рукотвори Волині» Анатолій Філозоф занурив підприємливих дітей у світ гончарства, повідомили у міськраді.

Луцький умілець поділився своїми знаннями щодо роботи з глиною – унікальним матеріалом, який пробуджує природні творчі таланти, налаштовує на душевну рівновагу і сприяє спокійній гармонії.

Учасники проєкту виготовляли власними руками свищики та обереги. Перш ніж розпочати роботу з глиною, діти під керівництвом майстра проводили розминку та гімнастику для поліпшення гнучкості пальчиків.

Потім познайомилися з самим матеріалом, який був готовий до неймовірних перевтілень.

Читати ще: Проєкт «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін» відзначили за найкращу практику співпраці суспільства, бізнесу та влади

З простого та непримітного шматка матеріалу, такого приємного на дотик, під дією тепла рук та фантазії народжувалися витвори – свищики та обереги. Майстер познайомив підприємливих дітей з основними процесами під час роботи з глиною: вибором правильної глини, початком ліплення, різними техніками ліплення, декоруванням та закінченням роботи.

Дивовижний процес створення виробів супроводжувався чарівними мелодіями, які грав на свищику Анатолій Філозоф.

На майстер-класі панувала творча та невимушена атмосфера. Кожна дитина, даючи волю фантазії, максимально розвинула свій потенціал та творчі навики, отримала користь від роботи з глиною та створила унікальні вироби.

Довідка

Луцьк став першим містом України, яке є учасником міжнародного проєкту «Підприємливі діти».

Заходи цього проєкту передбачені Програмою підтримки малого і середнього підприємництва Луцької міської територіальної громади на 2022-2026 роки.

Організаторами проєкту: муніципалітет міста Люблін, Луцька міська рада, Університет імені Марі Кюрі-Склодовської (м. Люблін, Польща), Волинський національний університет імені Лесі Українки та громадська організація «Ефект дитини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus