USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У Луцькій дитячій поліклініці – нове обладнання для реабілітації дітей з ортопедичними хворобами

12 Липня 2022 16:25
У Луцькій міській дитячій поліклініці осучаснили комплекс реабілітаційно-відновлювальних процедур. Зокрема, у кімнаті кінезотерапії є обладнання, на якому працюють діти з церебральним паралічем.

Про це розповіла Суспільному завідувачка реабілітаційного відділення, лікарка Світлана Гнатів.

«Оновити комплекс реабілітаційно-відновлювальних процедур вдалося завдяки обладнанню, що закупили торік. За півріччя охопили реабілітацією пів тисячі дітей з ортопедичними та неврологічними захворюваннями», – каже Світлана Гнатів.

«Зараз закупили м’ячі та різну апаратуру, то діти почали на багато ліпше розвиватися. При гіпертонусах, особливо, коли ми використовуємо м’ячики, додаємо масажі, то дітям це дуже подобається, по-друге, вони набагато краще розслабляються», – говорить фізична терапевтка Оксана Гудзь.
Для відновлювальних процедур, додає Гнатів, пацієнтам потрібне направлення педіатра, потім з дітьми починають працювати реабілітологи.
Мама Оксана Ясінська з березня ходить з дитиною до реабілітолога у відділення поліклініки. Розповідає: під час пологів дитина отримала травму і до трьох років не ходила.
«У нас іде зараз поліпшення постави правої ніжки. Зменшилося закидання ніжки, додалася рівна постава. Місяць тому мою донечку навчили самостійно одягати кофтинку і знімати її», – каже жінка.
У семирічного Данила заняття з ерготерапевтокою. Хлопчик – з сім’ї вимушених переселенців. Мама, харків’янка Анна Гур’єва каже, що дитина від народження має неврологічні проблеми та в рідному Харкові двічі-тричі на рік малий проходив курси реабілітації.

Нині другий місяць займають у Луцькій дитячій поліклініці. Жінка каже, що позитивний результат бачить.
У кімнаті кінезотерапії є обладнання для реабілітації дітей з церебральним паралічем, розповідає Світлана Гнатів. За допомогою реабілітаційної клітки розвантажують і навантажують певні групи м’язів. Тут є бігова доріжка, велотренажер, апарат для електростимуляції роботи рук і розробки суглобів, інше обладнання.

Зі слів завідувачки відділення, на початку введення воєнного стану пацієнтів було менше, проте зараз працюють на повну потужність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus