USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

У ліцеї на Волині відкрили меморіальну дошку захисникові Володимиру Шишку

Сьогодні 21:34
Сьогодні у селі Павловичі Володимирського району на території місцевого ліцею відбулося відкриття меморіальної дошки випускнику закладу Володимиру Шишку.

Про це повідомили у Волинському обласному ТЦК та СП.

Володимир Шишко народився 23 серпня 1965 року в селі Журавець Локачинського району. Пізніше з батьками переїхав у село Війниця, де проживав тривалий час. Брав участь у бойових діях під час російсько-української війни з 2017 року. Він пішов на контрактну службу в 39-й зенітно-ракетний полк, де був на посаді сержанта матеріального забезпечення. Брав участь в АТО, а згодом і ООС у Луганській області. У 2020 році був демобілізований за станом здоров’я, отримав групу інвалідності.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року Володимир повернувся до лав ЗСУ. Служив у складі 14-ї окремої механізованої бригади. Брав участь у боях в Житомирській, Київській, Харківській, Миколаївській, Донецькій областях.
25 березня 2022 року в результаті авіаобстрілу біля населеного пункту Снігурівка Миколаївської області отримав травму голови. Після лікування продовжив службу біля Соледара. Однак стан його здоров’я погіршився, військового перевели у розташування бригади. А пізніше наказом оперативного командування «Захід» – до Першого відділу Володимир-Волинського територіального центру комплектування та соціальної політики.

Помер 18 березня 2024 року внаслідок важкої хвороби.
Був нагороджений медалями «За участь в АТО», «Учасник бойових дій в російсько-українській війні», «Особа з інвалідністю внаслідок війни».
На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки були присутні начальник Першого відділу Володимир-Волинського РТЦК та СП підполковник Ігор Шепєлєв та побратими Володимира, голова Затурцівської сільської ради Юрій Ковальчук, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Євгеній Шозда, настоятель Свято-Михайлівського храму отець Віталій, рідні загиблого, односельчани, колектив та учні ЗЗСО «Павловичівський ліцей».
Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Володимира та всіх Воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, поклали квіти до меморіальної дошки та до могили захисника.
Почесне право відкрити меморіальну дошку надали дружині та доньці Героя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus