USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

У лісах Волині виявили майже 170 стихійних сміттєзвалищ

15 Травня 2024 15:05
На Волині та Рівненщині лісівники провели повторну інспекцію стихійних сміттєзвалищ у лісах та прилеглих територіях.

Орієнтовна площа засмічень – 310 га. На Волині – 168, а на Рівненщині – 134 сміттєзвалища, загалом 302, повідомляє Поліський лісовий офіс.

Як додають, це не лише в самому лісі, а й на територіях, що межують із держлісфондом.

Сміттєзвалища у лісах силами лісової охорони розчищаються максимально оперативно. Але це не означає, що їх там більше немає.

Як приклад – ситуація зі сміттєзвалищем на Дубенщині. Ліквідувати саме його надовго не вдається через близькість до житлових будинків та туристичну привабливість лісу.

Читати ще: У Луцькій громаді зростуть тарифи на вивіз сміття

У всіх філіях Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» традиційно оновили локації розміщення фотопасток. Тривають рейди.

За цей рік уже виявили 56 випадків, а за 2023 загалом – 86 протоколів за засмічення лісу. Їх відносно небагато, тому що порушника можна притягнути лише фактично упіймавши за руку. Це не завжди просто, але лісова охорона працює над цим завданням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus