USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У лікарні на Волині вперше вилучили донорські органи для трансплантації

1 Грудня 2023 20:54
У Володимирському медоб’єднанні вперше провели вилучення органів у донора для трансплантації, повідомили у лікарні.

Вилучення органів та їх подальша трансплантація лікарями Першого медичного об’єднання Львова стала можливою після згоди родичів на пожертвування органів донора. Завдяки цьому непростому рішенню рідних донорки, двом мешканкам Львівщини дали шанс на повноцінне життя.

Напередодні команда Центру трансплантології у Львові спільно з медиками із Володимира виконала забір двох донорських нирок, які згодом пересадили у Львові.

Читати ще: У Нововолинську жінці видалили пухлину вагою до 4 кг

Одну з них отримала пані зі Львова, яка вісім років мала хронічне захворювання нирок, іншу – пані з Червонограду, яка хворіла дев’ять років. Обидві, аби жити, змушені були відвідувати гемодіаліз.

Донором для них стала пацієнтка, яка померла через повторний інсульт. Після того, як лікарі діагностували смерть мозку, відбулася важка розмова з сім’єю. Вони погодилися віддати органи рідної людини заради порятунку інших.

Читати ще: Боротьба за життя довжиною у 16 років: у Луцьку жінці пересадили нирку

Усі операції минули успішно. Пацієнти у стабільному стані. Попереду – період відновлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus