USD 40.85 41.15
  • USD 40.85 41.15
  • EUR 40.90 41.30
  • PLN 10.00 10.25

У Києві затримали провокаторів, які хотіли захопити Верховну Раду

1 Липня 2024 12:24
Служба безпеки України викрила групу громадських «активістів», які готували низку провокацій у Києві 30 червня цього року. За даними слідства, групу очолював співзасновник громадської організації, яка ще з 2015 року відома своїми антиукраїнськими акціями.

Під виглядом проведення так званого віче зловмисники планували оголосити про «усунення від влади» чинного військово-політичного керівництва України, повідомляють в СБУ.

Потім вони сподівалися захопити будівлю Верховної Ради України та заблокувати її роботу.

Щоб зібрати людей, організатори мали влаштувати в центрі столиці нібито мирне зібрання. Але більшість учасників заходу хотіли використати втемну – не розкриваючи їм справжні наміри щодо провокацій.
Читати ще: На Волині викрили прокремлівського агітатора

Інформацію про «заворушення» в Києві зловмисники планували поширювати через вітчизняні та іноземні інформресурси. Таким чином сподівалися розхитати суспільно-політичну ситуацію всередині нашої держави, що зіграло б на користь РФ.
Щоб реалізувати злочинний задум, головний організатор залучив кількох спільників – представників громадських організацій з Києва, Дніпра та інших регіонів. Для конспірації вони комунікували між собою в різних месенджерах, а якщо зустрічалися, то невеликими групами по три особи.
Служба безпеки завчасно викрила протиправні наміри фігурантів, задокументувала їхню підривну діяльність і затримала організаторів.
Читати ще: «Коли це Росія захоплювала території?» Викрили лучанина, який підтримував РФ

Під час обшуків у помешканнях провокаторів виявлено: зброю та боєприпаси, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи із доказами злочинних дій.
Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за чч. 1, 2, 3 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії та заклики до дій, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).
Затриманим обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
мдя Показати IP 1 Липня 2024 12:47
Дивно що візитку путіна при обшуку не знайшли
Патрiот Показати IP 1 Липня 2024 20:59
Це той самий генерал ФСБ,що затримали на майданi.?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus