USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.53

У Києві сьогодні судитимуть екс-начштабу Правого сектора, якого звинувачують у тероризмі

28 Листопада 2018 10:10
Запобіжний захід для колишнього начальника штабу першого резервного батальйону «Добровольчий Український корпус» - Володимира Гласнера (позивний — один Глок), якого 21 червня затримала поліція Словаччини на вимогу української сторони НЦБ Інтерполу, обиратимуть в середу о 11:30 в Печерському райсуді Києва. Про це пише «Страна».

Очікуються прибуття групи підтримки побратимів Гласнера, тому поліція збирає під судом додаткові сили — близько 100 осіб особового складу.

Згідно з інформацією поліції, Гласнер розшукувався за скоєння низки злочинів в Україні, зокрема, передбачених статтями Кримінального кодексу України «тероризм», «умисні легкі тілесні ушкодження», «бандитизм», «погроза вбивством».

Найвідоміша «гастроль» друга Глока — перестрілка в Мукачево в 2015 році.



Гласнер близько трьох років переховувався за кордоном і проживав в Кошице за підробленими документами. За інформацією місцевої поліції, спочатку у затриманого було угорське громадянство і змінене ім’я. У Словаччині він жив всього в декількох десятків метрів від поліцейської дільниці.

Оскільки питання з його екстрадицією вже вирішене позитивно і він доставлений в Україну, завтра Печерський суд вирішить, чи брати його під варту.

Гласнер з 31 травня 2016 року перебував в розшуку за запитом Закарпатської прокуратури. Його звинувачують за ст.125 ( «умисне легке тілесне ушкодження»), ст.129 ( «погроза вбивством»), ст.258 ( «теракт»), ст.257 ( «бандитизм») Кримінального кодексу.



Нагадаємо, що колишній командир першого запасного батальйону ДУК «ПС» Роман Стойка також знаходиться в розшуку в зв’язку з перестрілкою в Мукачево, що сталася в 2015 році. 11 липня 2015 року бійці «Правого сектора» приїхали в комплекс «Антарес», щоб поговорити з його власником — нардепом Михайлом Ланьо.

Той запросив частина бійців в свій кабінет.

В цей час хтось вистрілив в голову одному з охоронців комплексу. Той пізніше помер. У перестрілці, що зав’язалася з міліцією, двоє бійців ПС були вбиті. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них з гранатометів, і зникли в лісах.

У перестрілці отримали поранення ще троє міліціонерів. Пізніше четверо бійців ПС були затримані, шестеро, в тому числі і Стойка, продовжують ховатися. За версією ПС, вони намагалися зупинити контрабанду. За іншими даними, мова йшла про переділ контрабандних потоків.

Перший запасний батальйон ДУК «Правий сектор» був створений 22 липня 2014 року в Ужгороді на базі діючого підрозділу силового блоку «Правого сектора» Закарпатської області. Володимира Гласнера звільнили від обов’язків начальника штабу батальйону ДУК в березні 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Листопада 2018 11:09
мафія рулить
Реаліст Показати IP 28 Листопада 2018 13:32
Бандюк звичайний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus