USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Києві п’яний посадовець НБУ погрожував бійцю-добровольцю прострелити ноги

Сьогодні 15:39
У Києві на парковці стався конфлікт між менеджером Нацбанку та військовослужбовцем. Останній заявив, що банкір ледь не збив його та погрожував зброєю, натомість сам посадовець ці слова заперечує.

Про це повідомляє УНН. Згідно з інформацією правоохоронців, конфлікт стався вчора близько 22:00. Водій автівки Lexus в нетверезому стані перегородив водію Audi дорогу, між чоловіками виник конфлікт.

Як повідомляється, за кермом Lexus був керівник Управління по роботі з проблемними активами НБУ Павло Поляруш, а водій Audi – військовий, білоруський доброволець Андрій Трацевський. Поляруш погрожував військовому нагородною зброєю (натомість сам банкір це заперечує). Військовий у відповідь на дії посадовця розпилив газовий балончик. Неподалік від місця була поліція, тому учасників конфлікту розборонили.

Доброволець Трацевський із позивним «Безсмертний» записав відео і заявив, що п’яний керівник Управління по роботі з проблемними активами НБУ Павло Поляруш «вискочив під колеса, перекрив рух, почав битися, сказав, із нагородної зброї прострелить ноги». Відповідні відео поширюються телеграм-каналами.

Читати ще: «Я тебе туди не посилав»: в Одесі жорстоко побили військового. Відео

На ролику видно, як Поляруш заявляє, що нічого такого не робив. Трацевський сказав, що банкір відмовився проходити алкотест. Посадовець заявив, що йому розбили окуляри і зажадав компенсації.

На ще одному відео, опублікованому військовим, видно, що поліцейські під час огляду авто Поляруша знайшли в нього предмет, дуже схожий на пістолет. За словами бійця, працівник НБУ нібито заявив, що «всіх купить» і перед правоохоронцями сказав, що «всі білоруські добровольці або поїдуть назад до Білорусі, або стоятимуть на колінах у Покровську».
За фактом інциденту правоохоронці зареєстрували два кримінальні провадження.

«Зареєстровано два кримінальні провадження: частина 1 статті 129 КК України – це загроза вбивством, і частина 1 статті 125 КК України – заподіяння легкого тілесного ушкодження. Це за фактом дорожнього конфлікту, де водій автомобіля Lexus перебував за кермом нетверезому стані. Він перегородив проїзд іншому учаснику, водієві Audi, і у них стався конфлікт», – повідомили в поліції.

Там додали, що правоохоронці також вилучили зброю, якою посадовець погрожував військовому. У поліції підтвердили, що банкір відмовився від тесту на алкоголь.

«І ще на водія Lexus інспектори патрульної поліції склали протокол 130 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння», – додали в поліції.

За даними УНН, Поляруш міг бути за кермом Lexus, який належить Катерині Шатровій – доньці заступниці керівника Офісу президента Ірини Мудрої. Мудра – цивільна дружина Поляруша. Про те, що банкір проживає у цивільному шлюбі з посадовицею ОП, заявив і народний депутат Олексій Гончаренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus