USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У Києві для укриттів закупили барабанів на 900 тисяч для «психологічного розвантаження» дітей

15 Червня 2023 09:44
У Києві Дніпровська райдержадміністрація закупила музичні інструменти на майже 900 тисяч гривень. Їх придбали задля «психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог».

Відповідні дані про тендер містяться на порталі ProZorro, пише Оbozrevatel.

Договір із постачальником було укладено 11 травня 2023 року.

«Музичні інструменти для психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог», – йдеться в оголошені до тендера.
Закупівлю проводило Управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації. Загальна вартість 306 барабанів із натуральної шкіри і 153 комплектів молоточків до них становить 891 174 грн. Кожна одиниця тендера коштувала від 1900 до 3960 тис грн залежно від розміру.
«Управління освіти має свій бюджет. Вони не погоджують з Дніпровською держадміністрацією свої закупівлі. Вони напряму підпорядковані Департаменту освіти (КМДА)... Це не барабани, це для заспокоєнь, це іграшки для дітей», – запевнив УНІАН по телефону керівник апарату райдержадміністрації Ігор Ластовецький, але порадив дочекатись офіційної відповіді Управління освіти Дніпровської РДА.

Редакція видання телефонувала до Управління освіти Дніпровської РДА, а потім звернулась офіційним запитом до КМДА щодо цієї багатовартісної закупівлі. У КМДА повідомили, що запит спрямували у райадміністрацію. У свою чергу у РДА по телефону сказали, що ще не отримали запит, але Управління освіти зв’яжеться з редакцією. Поки детального коментаря не вдалося отримати.

VIP-сковорідка для столичного укриття

Примітно, що барабани на 900 тисяч – це і справді просто «іграшки» порівняно з іншими держзакупівлями для столичних укриттів. У тому ж таки Дніпровському районі посадовці вирішили закупити для укриттів дві електричні сковорідки за 1 200 000 грн. На цей тендер звернув увагу депутат Київради Леонід Ємець.

«Супер електрична сковорідка з тачскріном і ціною 720 тисяч грн за штуку (договір укладено в підсумку на сумму в 1,2 млн грн за дві сковороди – УНІАН), це навіть для мішелінівського ресторану перебор не те що для укриття Дніпровського району!!! І це чудо кулінарних технологій (без жартів) їсть 21 кіловат на годину. Тобто ще тисяч 400 грн в рік», – написав депутат у своєму Фейсбуці.

За його словами, перед тим чиновники закупили для потреб укриття електричну овочерізку за 130 000 грн. Відтак депутати створили тимчасову комісію, щоб перевірити, куди витрачають гроші чиновники, які відповідають за стани столичних укриттів.

В Дніпровській РДА обуруються, що тему закупівель навмисне «розкручують».

«Те, що хтось розкручує оце, ми здогадуємся чому це розкручується. Тому що вже давалися відповіді щодо тих овочерізок. Ніхто чомусь не побачив, наприклад, що овочерізки були закуплені ті ж самі другими районами, і такі ж самі овочерізки було до того закуплені,» – відповіли в РДА кореспонденту УНІАН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сарк Показати IP 15 Червня 2023 10:05
Слава Барабану виходить, якось так
Хз Показати IP 15 Червня 2023 12:20
Все по барабану
Патрiот Показати IP 15 Червня 2023 16:04
Все що потрiбно знати про нинiшнiх керiвникiв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus