USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Києві демонтували пам'ятник Пушкіну

15 Листопада 2023 23:18
У середу, 15 листопада, в Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну.

Фото та відео демонтажу пам’ятника поділилася в своєму Facebook депутатка Київради Ксенія Семенова.

Пам’ятник Пушкіну знаходився в київському парку імені Івана Багряного (колишній парк Пушкіна), неподалік парку Київського політехнічного інституту.

Історик Владлен Мараєв опублікував архівний знімок з офіційного відкриття пам’ятника Пушкіну 2 червня 1962 року. А поруч прикріпив інше історичне фото, датоване 15 листопада 2023 року – день знесення цього пам’ятника.
Пам’ятник Пушкіну на Шулявці вважався одним із найбільших у світі, його загальна висота сягала 7,6 метра.

Читати ще: Скільки радянських пам'ятників на Волині потрібно демонтувати

Скульптуру російського поета зняли з постаменту за допомогою крану, завантажили у вантажівку та забрали. Куди саме перемістили пам’ятник – наразі невідомо.

«Милуємося результатом співпраці з КМДА, Київською міською радою та активістами. На одного пушкіна в Києві стало менше. Дерусифікація триває», – прокоментували демонтаж пам’ятника у Міністерстві культури та інформаційної політики.
Закон про заборону пропаганди російської імперської політики президент підписав у квітні 2023 року. Він заборонив виготовлення, поширення та публічне використання радянської та російської символіки. На виконання вимог цього закону органи державної влади та органи місцевого самоврядування мали вилучити з публічного простору пам’ятники, присвячені особам, які причетні до реалізації російської імперської політики, а також перейменувати вулиці, площі, парки, сквери, географічні об’єкти, які містять символіку російської імперської політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Mmm Показати IP 15 Листопада 2023 23:46
Червоний колір світлофору змінити на блакитний!!!
Аут до Mmm Показати IP 16 Листопада 2023 10:16
Зміним ваньок все що треба, в вати не спитаємо. Ще є дастаєвські, толсті, інша літературна наволоч. Все зміним ваньок, а ти далі піною бризгай... і тобі прививку дамо.
ЩеДумаючий до Аут Показати IP 16 Листопада 2023 19:26
Собі від сказу не забудьте поставити.
Корiнний лучанин до Аут Показати IP 16 Листопада 2023 20:47
Аби встигли.ахаха. як ви,ущербнi достали нормальных людей.
Зомбіланд Показати IP 16 Листопада 2023 19:45
Головне мозок включити))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus