USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Китаї затонула атомна субмарина, – ЗМІ

Сьогодні 13:11
Новітній китайський атомний підводний човен затонув поблизу верфі міста Ухань наприкінці травня – на початку червня. Влада КНР досі не визнає факт катастрофи.

Про це повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела в уряді США

Стверджується, що йдеться про перший у новій серії атомних човнів Zhou. Він затонув під час завершального обладнання на верфі.

Перші ознаки можливої катастрофи поблизу Уханя з’явилися влітку, коли колишній офіцер підводного флоту США та старший науковий співробітник Центру нової американської безпеки (CNAS) Томас Шугарт звернув увагу на незвичайну активність плавучих кранів на комерційних супутникових знімках. Пізніше Шугар повідомив, що крани використовували для порятунку затонулої субмарини.

Підводний човен будувала державна компанія China State Shipbuilding Corp. Він був помічений біля причалу на річці Янцзи наприкінці травня, коли він проходив остаточне оснащення перед виходом у море.
Газета пише, що американські чиновники не фіксували взяття китайською стороною проб води або навколишнього середовища витік на радіацію.

У свою чергу Томас Шугарт сказав, що ризик витоку радіації, ймовірно, низький, оскільки підводний човен не виходив у море, а його реактори не працювали на високому рівні потужності.

Також Шугарт вважає, що підводний човен ще можна полагодити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus