USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

У Китаї заарештували 80 осіб за поширення підробленої COVID-вакцини

2 Лютого 2021 10:09
Підпільні пункти випуску підроблених препаратів і ланцюжки їхнього збуту ліквідували в провінціях Цзянсу і Шаньдун, а також в Пекіні.

У Китаї правоохоронці заарештували понад 80 осіб і конфіскували понад 3 тисячі доз препарату, який видавався зловмисниками за вакцину від коронавірусу COVID-19. Про це напередодні повідомило Сіньхуа, пише Кореспондент.


Під час слідства було встановлено, що з вересня 2020 року підозрюваний на прізвище Кун, прагнучи до отримання величезних прибутків, в змові з іншими особами підробляв вакцину від COVID-19, за допомогою введення фізіологічного розчину, і продавав її за завищеними цінами, – йдеться в повідомленні.

Силовики ліквідували підпільні пункти випуску підроблених препаратів і ланцюжки їхнього збуту в провінціях Цзянсу і Шаньдун, а також в Пекіні.

Китайська газета Global Times з посиланням на джерело повідомила, що продавці фальсифікату, користуючись дефіцитом вакцин в світі, можливо, мали намір відправити його і за кордон. Зокрема, раніше група людей контрабандним шляхом вивозила вакцини в Африку.

Нагадаємо, Китай почав масову вакцинацію від коронавірусу ще у вересні 2020 року. При цьому безпека і ефективність вакцини на той момент були ще не доведені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus