USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.75 10.90

У Китаї введуть штрафи для тих, хто не доїдає їжу в кафе і ресторанах

1 Травня 2021 08:27
У Китаї ухвалено закон по боротьбі з розтратою їжі, спрямований на зменшення кількості харчових відходів.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на видання Xinhua, за прийняття закону проголосували депутати Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників, він набирає чинності з дня публікації.

Відповідно до закону, кейтерингові компанії можуть стягувати додаткову плату з клієнтів, які залишають занадто багато харчових відходів.

TJournal уточнює, що один із відомих заходів закону - штрафи для тих відвідувачів ресторанів, які замовили надмірну кількість страв і не доїли.

Банкети урядових чиновників також регламентуються законом. На державних заходах кількість і форма прийому їжі мають бути організовані економно і не перевищувати визначені стандарти.

Китай щорічно втрачає близько 35 мільярдів кілограмів зерна на етапах логістики, а в містах щодня виробляється 50 тонн харчових відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ОДІН. Показати IP 1 Травня 2021 09:41
ХАЙ В УКРАЇНІ ЗРОБЛЯТЬ МЕРЕЖУ МАГАЗИНІВ "СЕКОНД ФУДЗ З КИТАЮ" ТУДИ БУДУТЬ ВЕЛИЧЕЗНІ ЧЕРГИ....
Glover Показати IP 1 Травня 2021 14:55
От якби ще в нас за таке штрафувпли!
Lisa до Glover Показати IP 1 Травня 2021 16:04
В Україні такої проблеми не має.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus