USD 41.32 41.60
  • USD 41.32 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

У Китаї COVID-19 знайшли на упаковці заморожених продуктів

18 Жовтня 2020 15:37
Китайський Центр з контролю та профілактики захворювань вперше виявив частинки коронавірусу на зовнішньому боці упакування заморожених харчових продуктів.

Про це йдеться у повідомленні Центру, повідомляє Громадське.

Вірус виявили на упакуванні харчових продуктів у прибережному місті Циндао, провінції Шаньдун. Цього місяця там зафіксували десяток нових випадків коронавірусу, більшість з яких пов’язані з медзакладом, де лікуються інфіковані іноземні мандрівники.

У китайському Центрі додали, що поки не було зареєстровано жодного випадку зараження коронавірусом унаслідок контакту з замороженими продуктами. Ризик інфікуватися таким способом існує, проте він дуже низький.

І про що це свідчить?

У Центрі вказують, що таким чином вірус може заражати людей через подібні забруднені поверхні. Тим самим вперше поза лабораторією було підтверджено, що новий вірус за певних умов може зберігатися на упаковці протягом тривалого часу.

Дослідники радять людям, які працюють із замороженими продуктами, не торкатися їх без засобів захисту. Також їм рекомендують не чіпати рот, ніс або очі до зняття робочого одягу, на який може потрапити вірус, і до наступного миття рук, а також регулярно проходити тестування на COVID-19.

У Китаї вже заборонили деяку імпортну продукцію, зокрема морепродукти з Індонезії та курячі крильця з Бразилії, після виявлення коронавірусу на транспортних контейнерах та харчових упаковках. Ймовірно, подібна історія буде й з упакуваннями заморожених продуктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus