USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.22 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Курській області окупанти бомбардують свої міста й села, – Генштаб

Сьогодні 09:33
Розпочалася дев’ятсот двадцять перша доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом минулої доби по всій лінії фронту зафіксовано 199 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією Генштабу, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ятьох ракетних ударів десятьма ракетами, 73 авіаційних ударів, задіявши 96 КАБів. Крім цього, здійснив майже 3900 обстрілів, 96 з них – із РСЗВ.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Манухівка, Глухів, Ободи, Липці, Малі Проходи, Черкаська Лозова, Кругляківка, Сергіївка, Гродівка, Миколаївка, Селідове, Покровськ, Олександропіль, Мирноград, Водяне, Костянтинівка, Новоукраїнка, Костянтинопіль та Рівнопіль.

За вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали восьми ударів по скупченнях живої сили противника та одного – по складу боєприпасів окупантів.

Читати ще: Росія передислокувала кілька підрозділів з Покровського напрямку на Курщину, – ISW

На Харківському напрямку відбулося дві ворожі атаки в районах Липців і Вовчанська.

На Куп’янському напрямку, за уточненою інформацією, кількість атак з боку окупантів за добу добігла 24. Сили оборони зупинили усі штурмові дії противника в районах Синьківки, Колісниківки, Лозової, Новоосинового, Глушківки та Берестового.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 18 атак загарбників у районах дев’яти різних населених пунктів, а також у Серебрянському лісі. Основні зусилля ворог скеровував у бік Греківки, Твердохлібового і Невського.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили дев’ять штурмових дій поблизу Верхньокам’янського, Білогорівки, Спірного, Званівки та Виїмки.

На Краматорському напрямку наші воїни зупинили 20 спроб противника прорвати оборону в районах Білої Гори, Іванівського, Андріївки, Кліщіївки Часового Яру та Калинівки. Біля останнього з цих населених пунктів відбулося понад 50 відсотків від усіх боєзіткнень.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 14 атак неподалік населених пунктів Курдюмівка, Неліпівка, Нь’ю-Йорк та Торецьк.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 52 ворожі штурми різної інтенсивності. Найбільше їх було в районах населених пунктів Гродівка, Новогродівка і Михайлівка – шість, двадцять та десять відповідно.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ворожі атаки у районах Українська, Лісівки, Галицинівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки, де окупанти 30 разів намагалися прорвати оборону наших військ. Найбільш активно ворог діяв біля Георгіївки – провів за добу 13 штурмових дій.

На Времівському напрямку агресор 11 разів атакував українські позиції в районах Вугледара, Макарівки, Времівки, Водяного та у бік Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку відбулося чотири бойові зіткнення: два неподалік Роботиного та два – в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку успіху не мали три атаки окупантів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Триває операція у Курській області, де російські окупанти безжально обстрілюють і бомбардують свої міста і села.

Наші воїни продовжують активними діями завдавати загарбницьким військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення і в глибокому тилу.

Загалом минулої доби українські захисники знешкодили 1350 російських загарбників. Також ворог втратив 10 танків, 24 бойові броньованих машини, 22 артилерійські системи, 36 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 56 автомобілів та 14 одиниць спеціальної техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus