USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Курській, Брянській та Бєлгородській областях РФ ввели режим контртерористичної операції

Сьогодні 15:18
У Курській, Брянській та Бєлгородській областях Росії, що межують з Україною, запроваджений режим контртерористичної операції.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Національний антитерористичний комітет Росії.

Як заявляє відомство країни-агресора, рішення було прийнято у відповідь на «спробу дестабілізації ситуації в низці російських регіонів» та задля «припинення загроз терактів».

Читати ще: Росія готова пожертвувати однією з ділянок фронту заради захисту Курської області, – ISW

Відповідно до закону, режим КТО дозволяє оглядати громадян, прослуховувати їхні телефонні розмови, відключати інтернет та мобільний зв’язок, виселяти мешканців, входити до їхніх будинків та забирати автомобілі.

6 серпня стало відомо про прорив українсько-російського кордону в районі Курської області. Наступного дня російські пабліки повідомили, що ЗСУ взяли під свій контроль низку населених пунктів області та просуваються далі вглиб РФ.

Читати ще: Прорив у Курській області: чим така важлива Суджа, де тривають бої, та реакція Путіна

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано, коментуючи події у Курській області, заявив, що згідно з міжнародним правом Україна має законне право захищатися, зокрема і завдаючи ударів по агресору на його території.

Агентство Bloomberg писало, що події у Курській області РФ підривають образ глави Кремля Володимира Путіна як «захисника простих росіян», а також можуть посилити аргумент України про те, що США і Європа не повинні боятися погроз Кремля щодо «ескалації».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus