USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

У Кривому Розі побиту грабіжником жінку 7 годин ганяли від сімейного лікаря до травматолога

11 Лютого 2021 19:32
У Кривому Розі на 70-річну жінку біля під’їзду її будинку напав грабіжник. Пенсіонерка чинила опір, тож зловмисник жорстоко побив її, і жінка з травмами звернулася до травматолога. Той відмовився її приймати без електронного направлення.

Історію постраждалої пенсіонерки розповіла її донька Лариса Первушина, пише ТСН.

Кілька днів тому літня жінка пізно ввечері поверталася додому, на неї біля під’їзду її будинку напав невідомий чоловік. Він намагався вихопити сумку. Жінка стала чинити опір, тож зловмисник заходився її лупцювати.

«Поваливши маму на бетонну підлогу ганку під’їзду, невідомим ріжучим предметом став бити її по руках, які все ще не віддавали свою сумку. Побачивши, що не може впоратися з літньою жінкою, яка все ще давала відсіч, він став її бити. Злякавшись гучного крику мами, чоловік різко покинув місце злочину і зник за будинком. Незважаючи на закривавлені руки, мама змогла набрати мій номер телефону, і я вибігла їй назустріч», – розповідає Лариса.

Донька викликала швидку, і їх з мамою доправили до міської лікарні № 17. Там жінці надали допомогу і відправили додому, порадивши зранку відвідати травматолога, розповідає донька постраждалої.

«О 8:00 я зателефонувала до сімейного лікаря, розповіла про те, що трапилося вночі і попросила дати електронне направлення на прийом до травматолога. На ранок пов’язка, яку наклали у приймальному покої, була вся в крові, а тіло все розпухло від синців, саден і величезних гематом. На що лікарка К* відповіла, що в таких термінових випадках направлення непотрібне, і травматолог прийме нас без нього», – розповідає донька постраждалої.
У 17-й міськлікарні до травматолога без направлення не пустили, і жінка, залишивши маму біля кабінету лікаря, побігла до сімейного лікаря за направленням. Там їй знову відмовили. Вона знову повернулася до 17-ї міськлікарні і знову почула, що без направлення її матір не приймуть. І так кілька разів, скаржиться жінка, їх ганяли від травматолога до сімейного лікаря.

«Ледве стримуючи себе, я попрямувала в управління до в.о. головного в надії, що там вже точно нам простягнуть руку допомоги! Йшла 5-та година наших поневірянь. Головлікаря на місті не виявилося! Заступника теж. Мама продовжувала сидіти і корчитися від болю в поліклініці. Я знову пішла до сімейної лікарки і знову і знову вимагала дати мені направлення. Сіла в їхньому кабінеті на стілець і сказала, що без направлення нікуди не піду! На що лікарка К* кинула репліку, що менше потрібно було мамі ходити по темних закутках і демонстративно залишила свій кабінет», – розповідає Лариса.

За словами жінки, її маму травматолог таки прийняв, її викликали до лікаря останньою, не зважаючи на такий випадок. Доньку не впустили до кабінету, щоб вона допомогла мамі роздягнутися.

«І що в результаті? Їй перебинтували пальці і виписали гель від синців. Чи варто було це 7-годинної битви? Вийшовши з кабінету лікаря, через пов’язку знову сочилася кров. Швидше за все, потрібно було на палець накласти пару швів, так як розріз був глибоким, але, як видно, бажання це зробити геть відсутнє!

Вірю, що є і хороші чуйні лікарі і медсестри, але в цей похмурий день нам не пощастило», – резюмувала Лариса Первушина.

На гарячій лінії НСЗУ ТСН.ua по цьому конкретному випадку розповіли, що травматолог приймає пацієнтів без направлення, якщо це – ургентний випадок.

«Якщо це ургентний випадок і стан здоров’я пацієнта загрожує його життю, то травматолог однозначно приймає без направлення. Якщо загрози життю пацієнта немає – то має бути направлення від сімейного лікаря», – повідомила оператор Віра.

У випадку, про який розповіла Лариса Первушина, сімейна лікарка мала видати направлення до травматолога, оскільки життю пацієнта нічого не загрожувало, говорить ТСН.ua керівник відділу «Пресслужба» НСЗУ Лілія Гудзь.

«Я думаю, що сімейний лікар у цій ситуації мав виписати направлення. Травматолог теж може прийняти у такій ситуації людину і внести запис в електронну систему, і ця послуга буде йому зарахована на наступний рік, коли ми будемо обчислювати його бюджет на заклад. Ургентна допомога – це стан, який загрожує життю і серйозно загрожує здоров’ю людини. У неї такого вже не було – і невідкладного стану, і ургентного», – пояснює Лілія Гудзь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
The Bubochka Показати IP 11 Лютого 2021 19:52
А чо мне не позвонила?
Народна прокуратура Показати IP 11 Лютого 2021 21:21
А викликати поліію і їхати до лікаря з направленням від слідчого розуму не вистачило?
от вам Показати IP 12 Лютого 2021 09:36
реформа щоб їх....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus