USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

У Криму продали «Масандру» бізнесмену з оточення Путіна

14 Грудня 2020 15:12
В окупованому Криму найстаріший винзавод «Масандра» продали на аукціоні компанії «Южный проект» за 5,327 мільярда рублів (72,8 млн доларів). Компанію пов’язують з бізнесменом Юрієм Ковальчуком, який є найближчою людиною в оточенні президента РФ Володимира Путіна.

Інформація опублікована на офіційному сайті Росії для розміщення інформації про проведення торгів, передає «Обозреватель» з посиланням на Кримінформ.

Провело продаж так зване Міністерство майнових і земельних відносин Криму, якому належить 100% акцій «Масандри».

Завод у 1892 році заснував князь Голіцин. «Масандра» до окупації Криму була одним із найбільших підприємств України і Європи та виробляла високоякісні марочні вина. Винзавод знаходиться в смт Масандра на Південному березі півострова. Колекція вин «Масандри» (близько 1 млн пляшок) – одна з найбільших у світі і занесена в 1998 в Книгу рекордів Гіннеса.

У холдинг «Масандра» входить 9 заводів первинного і вторинного виноробства і 3 самостійних заводи. Головне підприємство – Ялтинський завод марочних вин.

Компанія «Південний проект» – «дочка» банку «Росія», основним акціонером якого є мільярдер Юрій Ковальчук.

Російське видання «Проект» зазначає, що Ковальчук – можливо, найближча людина до Путіна. У 2008 році він працевлаштував у своєму медіахолдингу депутата Держдуми Аліну Кабаєву, незадовго до публікації про її можливе весілля з президентом РФ.Юрій Ковальчук є найближчою людиною до Путіна

Одним із співвласників банку «Росія» і гірськолижного курорту, куди інвестував банк, стала стара знайома Путіна, яка народила дуже схожу на нього дитину. Ковальчук регулярно відпочиває разом із Путіним в Сочі, стверджує «Проект». Він контролює багато важливих призначень, зроблених президентом РФ, впевнені розслідувачі.

У кінці 2017 року «Південний проект» придбав кримський завод шампанських вин «Новий світ» за 1,5 млрд руб.

«Дочку» банку «Росія» називали також претендентом і на Інкерманський завод марочних вин, але в підсумку власником підприємства весною 2019 року став винороб Валерій Захар’їн. Однак у березні 2020 газета «Ведомости» з посиланням на свої джерела повідомляла, що «Інкерманом» управляє компанія ТОВ «Моє вино» – структура, пов’язана з Юрієм Ковальчуком і Геннадієм Тимченком.

Окупанти виставили на аукціон «Масандру» 17 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 14 Грудня 2020 15:51
Та фигня. Весь мир с нами. Щас мы их в бараний рог скрутим на раз . даже Путина. не то что Ковальчука какого то.
Женя Показати IP 14 Грудня 2020 16:04
"У КРИМУ ПРОДАЛИ «МАСАНДРУ» БІЗНЕСМЕНУ З ОТОЧЕННЯ ПУТІНА" Ви серйозно? Ото новина!!! А нічого що європейський союз заявив, що остаточно переміг в арбітражі з Україною про заборону експорту лісу-кругляка. Тепер Україна зобов'язана негайно зняти заборону на експорт всієї необробленої деревини. Рішення комісії таке, що заборона на експорт несумісний з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Так що мовчки посміхаємося і махаємо услід лисіючим Карпатам.
В самом деле ? до Женя Показати IP 14 Грудня 2020 18:05
Ссилочку на на ,,достовірну,, інформацію попрошу !
Корінний лучанин Показати IP 14 Грудня 2020 18:42
Шкода ,що князь Галиченко купляв для аХресора

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus