USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Криму Аксьонов вербує собі бійців: розвідка повідомила, чого боїться колаборант

26 Травня 2023 10:56
В окупованому Криму його самопроголошений «голова» Сергій Аксьонов почав вербувати бійців, бо не має певності, що російська армія може його «захистити».

Про це інформує Міноборони Британії, передає ТСН.

За даними британської розвідки, в Росії за останні 20 років зросла кількість воєнізованих груп із регулярних збройних сил. Така «парамілітаризація» стрімко пришвидшилася після повномасштабного вторгнення РФ до України. Особливо важливою для росіян вона є в окупованому Криму.

Згідно з повідомленням розвідки, Аксьонов відіграв важливу роль у створенні на півострові кількох місцевих російських підрозділів, які часто заявляють про свою приналежність до козацької традиції. Більшість членів цих підрозділів мають напівофіційний статус резервних підрозділів регулярної російської армії.

Читати ще: «Ядерна» угода РФ з Білоруссю: в ISW прокоментували, чи є ризики для України

«Аксьонов, ймовірно, прагне підвищити свою патріотичну репутацію, вербуючи бійців, але він, напевно, також стурбований здатністю регулярної армії захистити півострів», – йдеться в заяві британської розвідки.

У цьому контексті там звернули увагу, що основна частина російського гарнізону в Криму – 22-й армійський корпус – на сьогодні переважно дислокується за межами півострова та зазнає значних втрат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus