USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.47

«У країні війна, а з мене вимагають хабар». Судять екскерівника Волинського облавтодору

Сьогодні 10:39
У січні цього року правоохоронці затримали очільника Волинського облавтодору Миколу Андросюка. У нього вилучили 20 тисяч гривень. Нині справу розглядають у суді.

За версією слідства, посадовець отримував хабарі за надання в оренду приміщень облавтодору без укладання офіційних договорів. Гроші забирав собі, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нещодавно в суді допитували підприємця з Горохова, який і заявив на Миколу Андросюка. Він звернувся у Горохівську філію, бо хотів орендувати бокс. Звідти його скерували до обласного начальства.

Підприємець розповів, що користувався приміщенням три-чотири місяці та приносив ексочільнику облавтодору гроші.

«Я користувався. Потім прийшов, кажу: що там документи, давайте документи будемо робити. Він каже, що через якесь Prozorro треба вигравати, щоб оренда була, а поки все буде робитися, то, каже, ти можеш користуватися і будеш платити гроші мені – 10 тисяч. Я звернувся в правоохоронні органи. В країні війна, а з мене вимагають хабар. Я заплатив 10 тисяч, а потім ще 20», – говорить підприємець Ілля.

У суді заслухали ще одного свідка – тодішнього бухгалтера облавтодору.

«Майно, яке належить Волинському облавтодору, є державною власністю і здається в оренду на підставі договорів оренди, які погоджуються з Києвом. Місцевий директор не міг самостійно приймати рішення щодо передачі майна в оренду, оскільки він був змушений погоджувати будь-які дії з майном із центральною організацією», – каже свідок Валентин.
Читати ще: На Волині вилучили контрафактні цигарки на суму понад 2,2 млн грн

Підприємець запевнив, що на власні очі бачив, як Микола Андросюк ховав гроші в кишеню. Водночас Ілля не пам’ятає, скільки часу займається вантажними перевезеннями. Відзначимо, що хлопець 2000 року народження. За його словами, діяльність він оформив як ФОП.

Чому ж підприємець не звернувся до місцевих правоохоронців, а поїхав написати заяву до Луцька? Мовляв, дізнався про луцьких полісменів у TikTok.

«Я читав Facebook, багато писали про це все… А в Горохові – звичайна поліція. Вони, видно, таким не займаються. Я не знаю. Про Луцьк у Facebook багато писало, в TikTok бачив, що про них розказують. Тому й звернувся туди», – говорить Ілля.

Сам підсудний Микола Андросюк коментувати кримінальну справу поки що відмовляється.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нема на то ради ! Показати IP Сьогодні 11:22
Фільольогічні журналісти, так підприємець отримав інформацію з тік-току чи з фейсбуку ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus