USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У кожній сім’ї загинуло по 2-3 людей – місцеві про удар Росії по селу на Харківщині

6 Жовтня 2023 10:55
Поки в селі Гроза під Куп’янськом на Харківщині, куди росіяни поцілили «Іскандером», розбирали завали кафе, місцеві мешканці очікували на звістки про своїх рідних і знайомих, які опинились під руїнами.

Свідки розповіли ТСН, що деякі знайдені тіла понівечені, їх діставали по шматках.

Жителі Грози розповідають, що втратили одразу по кілька родичів і членів сім’ї.

«Почув вибухи, пішла хмара пилу. Я знав, що ексгумацію провели, хоронили нашого хлопця з села. Знав, що брат з невісткою повинні піти на похорон. Відразу почав телефонувати брату – вже телефон не відповідав. Подзвонив племіннику, додзвонився, він каже, що мама, тато і бабуся під завалами.

Я приїхав, вже тут ДСНС працювало, поліція. Багато загиблих, яких з дитинства знав, ріс. Кум загинув, однокласник – четверо дітей залишилося, з дружиною загинув. Брат загинув, невістка загинула, мама загинула. Брата знайшли, невістку з мамою ще ні.

Брата звали Володимир. Він працював в школі педагогом. Невістка – дома, мама пенсіонер. Потім вже як почали виносити – то сусідів впізнавав, брата знайшли. Всіх, хто тут лежить, я всіх знаю. В кожній сім’ї – по 2, по 3 людей загинуло. Можна сказати, половину села знищили», – розповідає місцевий житель Олександр.
Пані Тетяна, яка втратила рідних, розповідає, що переїхала до Грози з прифронтового Куп’янська, рятуючись від постійних російських обстрілів. Вони жили у будинку зятя.

«Зятя знайшли, а дочку не знайшли. Ми на другій вулиці живемо. Онук прибіг і сказав, що тут завалило все вже, нема нічого, одні руїни. Вибух було чути, задрижала земля. Ми зрозуміли, що це вибух, але що таке горе. Дочку Свєта звати, 43 роки. А зятя звати Вова, йому через місяць 48 було б. Двоє діток залишилось. Внуку 23 роки, а внучці 15», – каже вона.
5 жовтня російські окупанти завдали жахливого удару по селу Гроза Куп’янського району на Харківщині. Росіяни обстріляли будівлю місцевого кафе-магазину, де відбувалися поминки.

Пізніше стало відомо, що це були поминки за військовим, який був родом із цього села. Військового поховали спочатку на Дніпропетровщині, адже село було в окупації. Потім рідні вирішили перепоховати героя вдома.

За останніми даними, внаслідок удару 51 людина загинула, зокрема 8-річна дитина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus