USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Ковельському районі освятили новий храм ПЦУ

8 Листопада 2022 07:45
У селі Ломачка Ковельського деканату освятили церкву Собору Пресвятої Богородиці.

Про це повідомили у Волинській єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив престіл, іконостас і всю церкву Собору Пресвятої Богородиці в цьому селі Ковельського деканату.

Освячення та Божественну літургію владика очолив тут у 21-шу неділю після П’ятдесятниці. Служили декан протоієрей Іван Бонис, настоятель священник Богдан Маримон, інше духовенство. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян.

Божий дім засновано тут у червні 2013 р. Тоді митрополит Михаїл освятив хрест на місці майбутнього храму. До цього церкви в селі не було, богослужіння проводили в місцевій школі. 1 січня 2022 р. служили першу літургію в новозбудованому храмі, а 8 січня відзначили перше престольне свято. Слово «собор» у цьому випадку означає «головне торжество на честь небожителя та осіб, пов’язаних із ним, що має й інші дні особливого вшанування».

Перша згадка про с. Ломачанка датується 1578 роком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Doc Показати IP 10 Листопада 2022 03:49
А щоб бути попоп треба бути "огрядним"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus