USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

У Ковельському пологовому будинку відкрили кабінет безбар’єрного доступу для жінок, які постраждали від насильства

23 Грудня 2022 07:42
У Ковелі почав функціонувати гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу. Тут безплатно і конфіденційно кваліфіковану медичну й психологічну допомогу можуть отримати місцеві та жінки, які змушені були переїхати до регіону через війну і які постраждали від гендерно-обумовленого насильства. Він доступний і для людей з інвалідністю, оскільки має спеціальне гінекологічне крісло-трансформер для маломобільних жінок.

Про це повідомили в Ковельській міській раді.

Відкриття кабінету стало можливим завдяки міжнародному благодійному фонду «Український жіночий фонд» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення/ UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії.

Про це розповіла Ірина Колковська, директорка ГО «Розвиток Волині» – регіонального партнера «Українського жіночого фонду» в нашому регіоні.
Читати ще: «Люди збігалися до швидкої». Як на звільненій Херсонщині працювали волинські медики-добровольці. Розмова

У семи областях України облаштовано уже 20 таких кабінетів. На Волині – в Ковелі та Володимирі.
«Постраждалі часто не звертаються по допомогу, бо соромляться та вважають, що сьогодні у держави є інші проблеми. Насправді ніхто не має це ігнорувати, потрібно допомагати таким жінкам та поліпшувати їхнє життя», – додала пані Ірина.
Кабінет забезпечений відповідним адаптивним обладнанням, яке придбано за кошти благодійників. Аби надавати кваліфіковану допомогу пацієнткам, 12 лікарів закладу пройшли спеціальні онлайн-тренінги.
«Ковельське медичне об’єднання є ініціатором багатьох новацій. З цією роботою вони теж упораються, хоча це і дуже відповідальна для них справа. Це важка праця, адже тут потрібно лікувати тіло і душу», – підкреслила під час презентації кабінету начальниця відділу охорони здоров’я Ковельської міської ради Лідія Жолінська.
Представники місцевої влади, медичного закладу, громадськості домовились разом проводити інформаційну кампанію, аби жінки не боялися розповідати про свої проблеми та зверталися по допомогу до спеціалістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus