USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Ковельському МТМО пересадили серце 65-річному чоловікові від донора-земляка

16 Липня 2023 12:21
У ніч з 14 на 15 липня у Ковельському МТМО вчергове за час повномасштабного вторгнення провели мультиорганне вилучення донорських органів та пересадку серця.

Про це повідомили на сторінці медустанови у Фейсбуці.

Шанс на повноцінне життя отримав 65-річний чоловік зі Старовижівщини. Донором серця став його 63-річний земляк із сусіднього села. Такий розподіл зробила електронна система ЄДІСТ, яка проводить вибір найбільш сумісної пари донор-реципієнт. Печінку і дві нирки (також за розподілом системи ЄДІСТ) забрала до Києва команда фахівців з НІХТ імені Шалімова, яка прибула у Ковель спеціально для забору органів.
Рідні чоловіка, у якого раптово стався інфаркт головного мозку з подальшою мозковою комою, дали згоду на посмертне донорство. Завдяки їхньому благородному рішенню другий шанс на життя отримали четверо людей.
Читати ще: «Його серце б’ється». Мама розповіла, як її син-донор врятував трьох дітей, серед яких – дівчинка з Волині

Пацієнт, який відтепер житиме з новим серцем, перебував у листі очікування на трансплантацію з січня 2023 року. Як з’ясувалося під час обстежень, перший інфаркт він переніс на ногах, що дало ускладнення у подальшому. А в травні стався повторний інфаркт, чоловік перебував у критичному стані та потребував термінової пересадки.
Шість годин титанічної праці великої команди професіоналів – трансплантологів, хірургів, анестезіологів, середнього та молодшого медичного персоналу – дали позитивний результат.

Операція минула успішно. Нині усі показники пацієнта в нормі. Він перебуває у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії.
Читати ще: В Україні вперше виконали трансплантацію серця 6-річній дитині. Пацієнтка – дівчинка з Волині

«Щиро дякую нашим лікарям Володимиру Танському, Дмитру Парахневичу, Тарасу Окуню, Анатолію Бондарчуку, Сергію Прудкому, Роману Дикому, Івану Петруку. Вдячність трансплант-координаторам Ользі Танській та Андрію Мельнику, адміністрації Ковельського МТМО, юридичному відділу, клініко-діагностичній лабораторії та іншим службам за проведену роботу. Дякуємо нашим Збройним силам за тиху ніч, яка дала можливість врятувати людське життя», – зазначив генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus